Onvruchtbaar

Een dosis extra zuurstof wil nog weleens een duif zijn vleugels laten trillen; elke melker kent dit wel uit eigen praktijk. Dit effect is het resultaat van intern botsende luchtlagen tussen spieren en verenpak. Je moet je voorstellen dat het zuurstofatoom samen met ijzer in het bloed de rode bal is in een biljartspel en bij voortduring wordt aangespeeld door zijn eigen negatief en positief geladen deeltjes. Met tot gevolg dat bij elke stoot een lichte trilling in het bloed ontstaat.

Ik heb is van een Belgische Barcelona speler een oude en niet meer bevruchtende doffer te leen gehad om het een zogeheten zuurstof boost te geven. Niet door het alleen tijdelijk in een open ren te plaatsen, maar ook te voorzien van een druppelsgewijze waterstofperoxidekuur door zijn drinkwater. Het was een relatief gevaarlijk experiment wat deze oude knar tot diverse goed bekeken ontsnappingspogingen bracht. En je raad het al, meneer wist uiteindelijk een gaatje te vinden. Hij is na enkele jaren prima zijn topprijzen te hebben verdiend. En voor meer dan verdienstelijk jonge overnachtingstalentjes te hebben gezorgd nimmer meer bij zijn oorspronkelijke baasje aangekomen. Met als enige reden dat mijn geduld met deze wonderduif op was. Ik bedoel, hij was na mijn experimentele kuur zo lastig om mee te werken dat ik eigenlijk blij was dat hij even aan mijn aandacht wist te ontsnappen.

Deze oude knar stond al na enkele waterstofperoxide dagen te trillen als een rietje. Zijn vleugels leken wel op die van een zwaan in de aanslag zo ontzettend veel zuurstofatomen kwamen vrij. Die wisten zijn ingedutte testosteronspiegel tot enorme hoogte te dwingen met als resultaat: compleet onhandelbaar. Nadien, ben ik gestopt met dit type zuurstof experimenten, want een sportduif is niet louter en alleen gebaat bij testosteron. Hier hoort zijn natuurlijke tegenhanger bij namelijk, oestrogeen. Maar dat is zo goed als niet te doen bij een doffer. Of je moet het aandurven om een onvruchtbare doffer te koppelen aan een duivin die overdreven gesproken iets teveel oestrogeen aanmaakt. Dat zijn de duivinnen die ook als is de doffer 5 dagen weg gewoon op haar eieren blijft zitten. Dat komt mede ook omdat ze over zoveel progesteron in hun eitjes opbouw beschikken dat het zwakke testosteron van de slecht bevruchtende doffer makkelijker aansluiting kan vinden.

2 thoughts on “Onvruchtbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *