Geheim alternatief voor antibiotica

Geheim alternatief voor antibiotica

Antibiotica uit een potje is lang niet zo goed voor onze duiven als we denken. Het is een paardenmiddel wat elke goede en slechte bacterie doodmaakt. Uiteindelijk worden onze duiven na enkele jaren alleen maar zwakker en vatbaarder voor ziektes. Antibiotica uit een potje werkt dus averechts bij verkeerd gebruik. Laat het dan ook aan de dierenarts over of het nodig is of niet. De oudere duivenmelkers wisten dat al lang maar lijkt wel alsof we niet willen luisteren naar de (stok)oude garde.

Geheim eindelijk onthult

De oudere duivenmelkers gebruikten drie dingen om hun duiven te laten presteren.
Namelijk, knoflook, appelazijn en levertraan meer heb je niet nodig. Sommige voegen er nog wat baardmos en oregano aan toe maar dan had je het echt wel gehad. Zo ingewikkeld was het niet om je duiven gezond te houden.

Over antibiotica

Wanneer je duiven ziek zijn ga je naar de dierenarts. Ben je enkele keren geweest en je krijgt steeds hetzelfde potje met antibiotica dan denk je dat kan ik zelf ook. Voordat je het weet pas je het te pas en te onpas toe. Je weet dat je een kuur altijd af moet maken maar om nu een nieuw potje te kopen voor die ene dag is ook weer zonde. Antibiotica laat het aan de dierenarts over en ga niet zelf rotzooien want je duiven worden er alleen maar vatbaarder door zonder dat je er erg in hebt.

Wat je wel kunt doen is je duiven net zo goed verzorgen als de oude duivenmelkers dat vroeger deden. Je zult merken dat je dan nauwelijks nog bij een dierenarts hoeft te komen. Natuurlijk kun je weer de potjes en pilletjes kopen waar bio op staat. Maar wellicht is het verstandig om je eens een jaar te beperken tot alleen knoflook, appelazijn en levertraan. Goedkoop en het werkt net zo goed of zelfs beter dan al die flesjes, poedertjes en pilletjes.

Het alternatief voor antibiotica

Allicine of knoflook. Het is maar net wat je liever wilt horen. Is buitengewoon effectief om problemen met de spijsvertering te voorkomen. Denk aan bijvoorbeeld bijvoorbeeld E. coli of Salmonella maar ook Cryptosporidium, Rotavirus en nog vele andere ziekmakers. Als bonus zul je merken dat ook veerluis op de lijst van bedreigde diersoorten komt te staan.

Geheim receptuur

Knoflook als kuur, doe een kuur van veertien dagen en je duiven voelen zich weer top. Doe drie teentje knoflook in een liter water en vul alleen het water bij wanneer het weer op is.

Knoflook als preventie. Pers twee keer in de week drie flinke knoflook tenen uit in een waterbak met een liter water. Wil je het vaker geven, ga je gang je kunt er niets fout aan doen.
Mits je al die geconcentreerde flesje en potjes gaat kopen. In dat geval niet teveel geven want dan kan het de rode bloedlichaampjes aantasten wat bloedarmoede tot gevolg heeft.

Voordelen van knoflook

Voordeel is dat je echte knoflook nooit teveel kan geven en ziekmakende bacteriën er een hekel aan hebben. Maar er is nog een heel belangrijke eigenschap van knoflook. Het bloed wordt er iets dunner van. Het voordeel is dat het dan beter en net iets sneller kan stromen waardoor er meer zuurstof in het bloed kan worden opgenomen. Hierdoor krijgen je duiven dus een beter uithoudingsvermogen.

Gaan we gelijk naar het volgende voordeel en dat is dat knoflook een zuiverende werking op de lever heeft. Dus drink jezelf veel alcohol vergeet dan niet om ook veel knoflook te eten.

2 thoughts on “Geheim alternatief voor antibiotica

  1. Wat een leuk stuk om te lezen. Mijn opa heeft altijd duiven gehad en ik kan mij nog goed herinneren dat hij knoflook kookte en uien. De hele straat rook er naar.

    Hoop zelf ook nog eens aan de duivensport te kunnen gaan beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *