Specialiseren op éénhokraces

Specialiseren op éénhokraces

Specialiseren op éénhokraces kan dat wel en hoe doe je dat dan. Ik heb er geen ervaring mee maar heb er wel een idee over. Laat hieronder maar horen of je het eens bent of niet.

Specialiseren op éénhokraces

Je ziet steeds meer liefhebbers specialiseren op éénhokraces. Reden is vaak dat het eerlijke wedstrijden zijn. In die zin dat elke duif dezelfde kansen heeft, dezelfde verzorging en dezelfde training. Zonder enige inmenging van de eigenaar dus de het gaat om de pure kwaliteit van de duif zelf. Dat maakt het heel bijzonder om je te specialiseren op éénhokraces. Om te winnen heb je een bepaald type duif nodig. Iedergeval geen duiven die steeds ziek zijn maar ook geen duiven die allerlei speciale motivatie technieken nodig hebben om te presteren. Om te presteren op éénhokraces heb je duiven nodig die van nature graag naar huis komen, karakter hebben, vitaal en gezond zijn. Om deze duiven te kweken moet je dan ook de juiste kweekdieren selecteren.

Terug naar de basis

Terug naar de basis dat is eigenlijk waar het om gaat. Je duiven gezond houden zonder gebruik te maken van allerlei geheime supplementen en medicijnen. Nee, je kunt alleen winnen wanneer je duiven een hoge natuurlijke weerstand hebben. Vitaal zijn en karakter hebben. Wil je je gaan specialiseren in éénhokraces zul je je duiven dus op een gelijke manier moeten houden zoals op éénhokraces worden gedaan, sober en eenvoudig.

Denk erom dat je geen enkele invloed hebt op een éénhokraces

Omdat je geen enkele invloed hebt op éénhokraces is het verstandig om je duiven op dezelfde manier te houden. Zwakke en zieke dieren snel verwijderen i.p.v. er mee dokteren. Zodat je op den duur alleen maar gezonde en sterke dieren kweekt.

Vervolgens alleen kweken met super vitale duiven. Duivenstammen die langdurig zijn ingeteeld winnen geen enkele wedstrijd op éénhokraces. Je moet er dan ook op letten dat je te verre inteelt voorkomt en dat je alleen met duiven fokt die vitaal en een sterke gezondheid bezitten. Er is een speciale kweektechniek die het quiteron kweekprincipe wordt genoemd. Dit lijkt mij ideaal om duiven te kweken voor éénhokraces.

Uiteraard zal je thuis ook gewoon aan wedstrijden mee willen doen. Alleen zou ik me dan niet druk maken of je wint of verliest. Hou je duiven zoals ze op éénhokraces ook doen. Alleen zo kun je de juiste dieren selecteren waar je mee wilt kweken en jongen kweken die een kans maken te winnen op de éénhokraces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *