Dode duif op woensdag

Dode duif op woensdag

“s ochtends zijn ze nog gezond en ’s middags ligt de eerste dode duif al op de grond. OMG WTF &(*&% gaat er dan door het duivenhok heen.

Eerste tekenen zijn er al

Voordat je de duiven inkorfde vond je het al raar dat een enkeling minder at dan normaal. Teveel gevoerd voor de aanstaande duivenvlucht denk je dan. Kan prima, stront ziet er goed uit. En het onderzoek bij de dierenarts had vorige week niets opgeleverd. Zoals altijd heb je de mest nog eens naar een tweede duivenarts gestuurd en ook die had niks gevonden. Gewoon puur als voorzorgsmaatregel.

Toch blijf je denken dit gebeurt mij niet

De jongen duiven waren goed terug gekomen van de wedstrijd. Helaas wel enkele verspeeld en dat is best wel jammer want je had er toch al niet teveel. Bang dat overbevolking er voor zorgt dat de infectiedruk te hoog wordt in het duivenhok en er narigheid van komt. Beste komen terug, slechte blijven weg. Zo gaat dat nu eenmaal.

Beetje moe maar niks aan de hand

Zaterdag waren ze wat wel wat moe maar zondag ging het alweer beter. Maandag alweer los om even de vleugels te strekken. Tijdens het voeren neem ik altijd enkele duiven in de hand en het viel me op dat ze in vergelijking met Zaterdag niet echt voller werden. Misschien wel wat magerder. Maar goed stront mankeert niks aan. Zo te zien zijn de duiven gezond, vliegen ook hun rondje en gaan graag in bad. Dinsdag toch maar wat medicijnen gehaald. Het voelde niet goed er hing wat in de lucht. En dan moet je gewoon naar je gevoel luisteren.

De eerste dode valt uit het niets

En dan is het Woensdag, ’s ochtends de duiven nog gevoerd en zoals alttijd ’s middag naar huis om even te kijken hoe het op het duivenhok is. Daar ligt dan een fantastische jonge duivin dood op de grond. “s ochtends nog prima gevlogen, zelfs nog wat gestoeid met de baas. De rest van je hok zit in elkaar gedoken. Groene slijmerige stront op de vloer. Duiven aan het braken. Beesten zitten futloos in elkaar gezakt. Reageren nog amper op voer.

OMG, WTF het is Coli waarschijnlijk nog aangevuld ook met streptococcen, adeno het circo virus. Of allemaal…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *