probiotica

Probiotica, het geheime wapen

Probiotica is het geheime wapen van de 21ste eeuw. Vooral in de duivensport waar we steeds meer bewust zijn van de impact die antibiotica heeft. Het was eeuwen normaal dat we eerst allerlei ziektes afwachten om vervolgens de symptomen te gaan bestrijden. Nu is het andersom we gaan er steeds meer alles aan doen om allerlei ziektes te voorkomen.

Hoe helpt probiotica

Ik hoop dat je even de tijd hebt om dit artikel te lezen want Probiotica heeft een hele lijst met positieve effecten.

anti-bacteriële werking
anti-virale werking
anti-oxidant
remt schimmels
remt de groei van schimmels
remt ontstekingsreacties
stimuleert bloed doorstroming
stimuleert natuurlijke afweersysteem
herstelt vitaliteit
versterkt anti biotica
versterkt werking vitamine C

En geloof mij er zijn vast nog heel veel eigenschappen die ik niet heb opgeschreven.

Propolis en bacteriën

Een belangrijke eigenschap voor ons duivenmelkers werd ontdekt door Derevici. Zij ontdekte dat probiotica op een natuurlijke wijze streptococcen kon verjagen. En dat al in 1964 om maar aan te geven dat we al ruim vijftig jaar achterlopen. Nog voor streptoccen werd ontdekt bij duiven hadden wij eigenlijk al de oplossing in handen. Een oplossing die we niet als geneesmiddel mogen gebruiken maar wel als ondersteunend middel tegen allerlei bacteriën waar onze duiven last van kunnen hebben. Wist je trouwens dat staphylococcus heel makkelijk resistent kan worden tegen antibiotica maar niet tegen probiotica.

Propolis en virussen

Het is relatief eenvoudig om de werking van propolis aan te tonen in combinatie met bacteriën en schimmels. Reden hiervoor is dat je allerlei bacteriën en schimmels makkelijk kan kweken in schaaltjes op een voedingsbodempje. Maar met virussen is dat niet mogelijk. Dat betekent overigens niet dat je probiotica niet kan gebruiken tegen allerlei virussen. E. Coli is bijvoorbeeld zo een virus waar je probiotica tegen kan inzetten.

Propolis en het afweersysteem

Het natuurlijke afweersysteem tegen ongewenste indringers in het lichaam bestaat uit de witte bloedcellen en antistoffen. Bij gevaar voor het lichaam nemen deze witte bloedcellen toe en gaan het gevecht met bacteriën, schimmels en virussen aan. Help je het natuurlijke afweersysteem met probiotica dan nemen de witte bloedcellen vele malen meer toe dan wanneer je geen propolis gebruikt. Wist je trouwens dat in Rusland het gebruik van propolis wordt geadviseerd als dieren geneesmiddel door het ministerie van landbouw.

Probiotica en antibiotica

Het verschil tussen probiotica en antibiotica is dat probiotica de darmflora stimuleert en antibiotica dood de darmflora. Is het dan toch nodig om antibiotica te gebruiken. Weet dan dat probiotica de werking van antibiotica vele malen sterker maakt waardoor de dosis verminderd kan worden en daardoor minder schade toebrengt aan het darmstelsel van onze duifjes.

4 thoughts on “Probiotica, het geheime wapen

    1. خوشحالم که می بینم این همه علاقه از سوی ایران وجود دارد.
      از اینکه این وبلاگ را خواندید بسیار متشکرم

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *