Duivenvanger van Almere

Duivenvanger van Almere

Tegenwoordig worden er in steden vaak duiventillen geplaatst om verwilderde duiven op te vangen. Je ziet dan hoog op de daken de mooiste creaties staan om de overlast van verwilderde duiven te beperken.

Almere zet Diefkroppers in

Ook in Almere staan 4 Duiventillen die beheerd worden door Willem de Duivenvanger. Natuurlijk zijn deze duiventillen niet te vergelijken met de Haagse vangsport maar wat ze wel gemeen hebben is dat in Almere gebruik wordt gemaakt van onderandere Haagse tilkroppers en Spaanse diefkroppers om de verwilderde stadsduiven naar de duiventil te lokken.

Almere heeft succes met Diefkroppers

duivenvangerEen duiventil plaatsen voor het vangen van verwilderde stadsduiven heeft weinig effect als je de duiven niet naar de til lokt. Dit kan met voer maar eerst moeten de stadsduiven weten dat er voer te halen valt in een duiventil. Hiervoor worden succesvol Haagse tilkroppers en Spaanse diefkroppers ingezet. Het is in Almere zo een succes dat er nu vier duiventillen staan verspreid over Almere. In steden zoals Amsterdam waar dan geen Haagse tilkroppers worden ingezet blijkt dat het succes een stuk minder groot is zonder Haagse tilkroppers. Zoals in Amsterdam waar de duiventil op Krasnapolski alweer in een loods is opgeslagen.

Goed eten voor stadsduiven

Eenmaal in een duiventil gelokt. Krijgen deze duiven goed te eten en te drinken. Dagelijks patat en brood zorgt ervoor dat stadsduiven in een slechte conditie zijn. Goed duivenvoer helpt de stadsduiven om gezond te blijven.  In de til is er ook ruimte om te broeden en te slapen met andere woorden het is er geweldig voor onze verwilderde stadsduiven. De binnen gelokte duiven mogen naar believen in en uit vliegen. Voordeel voor de menselijke stadsbewoners is dat de duiven geen overlast meer bezorgen zodat ze helaas weer iets anders moeten vinden om over te klagen.

Duivenpopulatie in Almere is gezond

Willem zorgt ervoor dat gewonde duiven weer beter kunnen worden. Verloren postduiven weer bij hun eigenaar terecht komen maar zorgt er ook voor dat de populatie niet toeneemt door het omruilen van  echte duiven eieren voor plastic eieren. Zonodig kan Willem ingrijpen als er een ziekte uitbreekt zoals Paramixo. Door een goede samenwerking met een plaatselijke dierenarts wordt er dan overlegd en ingegrepen om te voorkomen dat honderden duiven ziek worden.

Dankzij vrijwilligerswerk van Willem de Duivenvanger

Wanneer je in Almere naar de duivenpopulatie kijkt zie je over het algemeen mooie gezonde dieren en dat door het vrijwilligers werk van Willem de Duivenvanger.
 

2 thoughts on “Duivenvanger van Almere

  1. Ik heb op mijn zolder veel duiven zitten die dringend weg gehaald moeten worsen zo dat mijn dakraam vernieud kan worden nieuw onderdak geplaatest kan worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *