Goede diefkropper vinden

Goede diefkropper vinden

Zo nu en dan wordt me wel eens gevraagd of ik weet waar je een goede diefkropper kan vinden. Laat ik je maar direct uit de droom helpen, een goede diefkropper vind je niet. Een goede diefkropper kun je ook niet kopen en als het goed is kun je een goede diefkropper ook niet eerlijk stelen.

Hoe kom je aan een goede diefkropper?

Door zelf tijd te investeren in contacten opbouwen met andere duivenmelkers. Een bekend spreekwoord in de duivenwereld is, een goede kropper koop je niet maar wordt je gegund. Wellicht kun je eens wat jonge dieren kopen of een bewezen kweekkoppel om mee te beginnen. Begin je pas met het houden van diefkroppers denk dan niet dat je gelijk de beste dieren kunt kopen. Wees dan ook niet teleurgesteld als het niet direct lukt maar heb vooral geduld. Een goede stam diefkroppers opbouwen duurt nu eenmaal enkele jaren.

Waarmee kan ik het best beginnen?

Bij het begin beginnen is erg flauw maar ga eens langs bij mensen die diefkroppers hebben en ze ook als zodanig gebruiken. Dus niet naar duivenvermeerderaars toe gaan die honderden jongen per jaar kweken. Vervolgens moet je even nadenken wat belangrijk is in jou situatie. Heb je veel concurrentie of juist niet. Wat wil je vangen, verdwaalde postduiven of de duiven van je buurman. Je kunt natuurlijk ook gaan voor de verwilderde stadsduiven.  Bedenk welke eigenschappen van belang zijn en ga naar dieren op zoek die deze eigenschappen in zich hebben.

Niks te vangen

Zit je in een buurt waar niks te vangen is of wil je simpelweg geen verdwaalde of verwilderde postduiven vangen maar alleen andere diefkroppers die er niet zijn. Bedenk dat je dan ook met bijvoorbeeld Pica’s aan de slag kan gaan. Deze kroppers kan je overal laten vliegen zonder uit te wennen. De wijze waarop Pica’s beoordeeld worden in Nederland is vergelijkbaar met de vang duivensport.
goede diefkropperAndere mogelijkheid is om met diefkroppers te vliegen en op eigen duiven te vliegen. Hiervoor kun je dan kroppers nemen die een aparte manier van vliegen hebben ontwikkeld zoals de Murciano kropper. Zo kun je toch van de sport genieten maar ook van een bijzonder vliegende kropper.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *