Maanstanden, zin of onzin

Maanstanden, zin of onzin

Er zijn duivenmelkers die het onzin vinden maar er zijn ook duivenmelkers die er wel degelijk rekening mee houden. Al zullen ze het niet van de daken schreeuwen want in deze tijd van computers en mobiele telefoons worden oude wijsheden steeds meer vergeten. Wat misschien nog wel erger is het wordt bestempeld als onzin maar is het wel onzin.

Twijfel je over de kracht van de maan

Heb je wel is beseft hoeveel kracht de maan heeft op het water op de aarde. Het veroorzaakt eb en vloed. Zou het dan niet de kwaliteit van onze postduiven kunnen beïnvloeden.

Het is een bewezen feit dat de verschillende maanstaanden een enorme invloed heeft op de groei van onze groentes en fruitbomen. Denk je dan echt dat de verschillende maanstanden niet iets is waar je ook rekening mee moet houden om kampioenen te kweken.

Er is een ziekte die ook wel maanziekte of Lunatic wordt genoemd. Wat er gebeurt is dat de lijder van deze ziekte gebukt gaat onder veranderlijke gemoedstoestanden onder invloed van de maanstanden.

We hebben maar 1 maan

We hebben maar 1 maan en die is rond. De verschillende gestaltes die je ziet noemen we om die reden schijngestaltes.
Wat je even moet onthouden is dat wanneer de maan minder zichtbaar wordt, afnemende maan wordt genoemd. Maar wanneer de maan steeds ronder wordt noemen we dat wassende maan. Op het moment dat de maan dan nauwelijks meer te zien is. Heet deze gestalte nieuwe maan.

Afnemende maan

Wanneer de maan steeds kleiner wordt noemen we dat afnemende maan. Worden in deze periode postduiven geboren. Zullen dat zeker geen kampioenen zijn. Kans dat je ze kwijtraakt tijdens de eerste trainingen en wedstrijden is ook buitengewoon groot.
Maar wanneer je duiven ziek zijn en je begint in deze periode met het geven van medicijnen. Heb je de grootste kans dat je duiven weer helemaal gezond worden.

Nieuwe maan

Nieuwe maan heeft een hele krachtige energie om je duiven in vorm te krijgen. Begin op nieuwe maan dan ook altijd met een vastendag voor je duiven. Je zult zien dat je duiven daarna in vorm gaan toenemen.
Eieren die nu uitkomen zijn niet persé slecht maar meer dan gemiddeld word de kwaliteit van je postduiven ook niet.

Wassende maan

Nu de maan weer toeneemt wordt de energie van de maan sterker. Postduiven die in deze periode worden geboren zijn bovengemiddeld goed. Je zult minder last hebben van verliezen en de kwaliteit van je net geboren piepers zal naarmate de maan vol wordt beter worden.

Volle maan

Duiven geboren op de dag van de volle maan zullen uitblinken op wedstrijden. Je zult deze duiven niet of nauwelijks kwijtraken tijdens wedstrijden en trainingen. Je grootste successen zul je beleven met duiven precies op deze dag geboren.
In tegenstelling wat je op andere sites zult lezen over de maanstanden. Is de dag op volle maan zelf belangrijk. Worden de duiven maximaal drie dagen voor volle maan geboren zul je er alsnog plezier van hebben. Maar een dag na volle maan geboren is al een gemiste kans.

Gratis tips

Het is ook een dag waarop je je duiven moet laten vasten en niet moet laten vliegen. Omdat het lichaam sterk reageert op alles wat wordt opgenomen. Dus ook stoffen die we liever niet in het lichaam hebben. Kans dat duiven met volle maan ziek worden is dan ook groter dan normaal.

Brengt ons meteen ook op het geven van entingen. Drie dagen voor en op de dag van volle maan geen entingen geven. Omdat in deze periode. Het lichaam buitengewoon gevoelig is voor lichaamsvreemde stoffen.

Vergeet niet om je eigen bevindingen even te delen met ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *