palomas de clase

palomas de clase

 

classeGefokt om verdwaalde duiven te vangen

De palomas de clase is bij uitstek geschikt om verdwaalde duiven te vangen. Hierin kun je hun sterkste kant zien. Het hoog, snel en ver vliegen maken hem hier uitermate geschikt voor samen met het doorzettingsvermogen van een Pica. In tegenstelling tot de meeste Spaanse kroppers word met deze diefkropper zowel de doffer als duivin gebruikt om duiven te vangen.

Onvermoeibare harde werkers

Het zijn onvermoeibare duiven die een geweldige show geven tijdens het vliegen en het werk. Het is een genot om naar te kijken ze kunnen tot op grote hoogte vliegen, heel snel accelereren bij het spotten van een verdwaalde duif zullen ze alles in het werk stellen om deze verdwaalde duif mee naar huis te nemen.

Nog niet zo lang een erkend ras

Pas in 1999 ontstond de eerste rasstandaard welke goedgekeurd werd door de Colombicultura van Spanje. Tot 1999 heeft de focus altijd gelegen op het kweken van een postuurvlieger met uitzonderlijke kwaliteiten als diefkropper voor het vangen van verdwaalde duiven.

Succesvol dankzij enorme vitaliteit

Door het feit dat er pas vrij laat een showstandaard is gekomen is erpaloma de clase 1 nu nog steeds een brede basis aan genetisch materiaal waardoor de Paloma de Clase een zeer vitaal ras is. Nadeel is misschien dat er nog best wel wat variatie te zien is in het uiterlijk maar dat zal voor een liefhebber van diefkroppers niet een reden zijn om niet met de Paloma de Clase te willen vliegen.

Oorsprong van de Paloma de Clase

paloma de clase 3Pas rond 1940 werd dit ras ontwikkeld door kruisingen met onderandere  de Allicante kropper en de Valenciano kropper. De oorsprong is gelegen in de provincie Cadiz met name de steden El Puerto de Santa Maria, Jerez de la Frontera en Rota. De basis is de Valenciano kropper die soort gelijke karakter eigenschappen heeft. Alleen qua vliegstijl is de Paloma de Clase totaal anders en meer te vergelijken met de vliegstijl van een Colliano en Murciano. Alhoewel je hem dan nog steeds onrecht zou aan doen omdat de vliegstijl veel uitgebreider is. Iemand die behalve een goede diefkropper zoekt ook nog eens wil genieten van een heel uitgesproken vliegstijl is de Paloma de Clase een zeer goede keuze.

Belangrijkste selectie criterium

De bedoeling was een kropper te kweken met een elegante paloma de clase 5uitstraling die vooral in de lucht verschillende positie’s kan laten zien tijdens het werk op verdwaalde duiven. Belangrijk was ook om vooral een snelle duif te krijgen die makkelijk een verdwaalde duif kon inhalen. Hun staart is een belangrijke troef van deze kropper. Hiermee kunnen ze een verdwaalde duif in de vlucht kort snijden om de route van een verdwaalde duif af te breken. Hun jaagdrift en doorzettingsvermogen is hoog te noemen lijkend op een Pica. Zo zal een Paloma de Clase niet gauw een achtervolging staken en net zo lang door werken tot de verdwaalde duif hem of haar volgt naar huis.

2 thoughts on “palomas de clase

  1. Dit is een heel leuk artikel hoor. Ik ben zelf net begonnen met dit ras en heb vanaf eind vorig jaar mn eerste doffer vliegen. Wat idd opvalt is zn snelheid. .hij is in no time uit zicht. Zijn er nog meer fokkers ?..ik wil wel wat ruilen..

  2. voor zover ik het kan nagaan is er slechts 1 x een koppel geïmporteerd , blauwe doffer/witte duivin , is de eerste seizoen(en) niets uit gekweekt . doffer heeft nog op de SIS stand gestaan , bij wie deze duiven nu zitten ?
    dit ras is veelvuldig gebruikt (kruisen) bij het tot stand komen van het nieuwe type Jiennense = verwant , ook in vliegbeeld .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *