VDS

VDS – vliegduivensport

VDS is een afkorting van een grote vereniging die zich bezig houd met het in stand houden van vliegduiven. Deze vereniging heeft een groeiende belangstelling en inmiddels 250 leden in de vereniging. Het begon in 1989, de vereniging werd toen opgericht door Herman Beekveldt, Jan Lambrechts en Jan van Schalkwijk.

Het gaat om vliegduiven bij de VDS

Bij de VDS gaat het om vliegduiven met een aparte stijl. Of het nu hoogvliegers, tuimelaars of kroppers zijn iedereen is welkom. Vijf keer per jaar ontvang je een clubblad en twee keer per jaar is er een samenkomst en vergadering. Nu moet je niet denken dat er in zo’n een vergadering lang gesproken wordt over bestuursaken. Het is meer een gezellig en sociaal gebeuren dus zeker aan te raden om naar toe te gaan. Contributie is overigens maar 20 euro per jaar.
Tijdens een ontmoetingsdag met andere leden worden er duiven verkocht tegen zeer vriendschappelijke prijzen. Maar eerlijk gezegd wordt er meer geruild en weggeven dan gekocht. Zo blijft het ook voor iedereen leuk om duiven te houden.

Kennis van zaken

Er is dankzij de grote diversiteit aan vliegrassen veel kennis van zaken onder de leden aanwezig. Mensen delen graag hun kennis maar ook hun duiven. Een leuke en respectvolle omgeving waar ruimte is voor bijzondere rassen.
Je merkt ook dat er steeds meer liefhebbers van Spaanse Kroppers lid worden van de VDS niet zonder reden natuurlijk. Omdat het exterieur niet het belangrijkste is maar de unieke karakter en vliegeigenschappen van de Spaanse kroppers. Andere verenigingen leggen meer de nadruk op tentoonstellingen en de VDS ligt meer de nadruk op karakter en vliegeigenschappen in een respectvolle omgeving voor elkaars hobby.

Belangrijkste bij de VDS

Het is mag nu duidelijk zijn dat liefhebbers van vliegduiven bij de VDS uitstekend op hun plaats zijn.
Liefhebbers van de vliegduivensport stellen prestatiecriteria boven schoonheid en nooit omgekeerd.Een uitstekend uitgangspunt om de Spaanse kroppers in ere te houden.
Kijk eens op hun Facebook pagina Of ga direct naar hun website voor meer informatie.

1 thought on “VDS – vliegduivensport

  1. Bedankt voor het plaatsen van het stukje “VDS-vliegduivensport”.
    Het is hier precies verwoordt wat de doelstellingen zijn van de VDS. Een club waar iedereen lid van kan worden indien het duiven met vliegeigenschappen betreft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *