Geheim recept

Antibioticum zelf maken

Dit zelf gemaakte natuurlijke antibioticum is één van de langst bewaarde geheimen in de duivensport. Omdat wij houden van transparantie en iedereen gunt om met supergezonde duiven mee te kunnen doen aan de wedstrijden. Maken wij nu dit geheim openbaar. Waarschijnlijk zullen veel succesvol duivenmelkers proberen je te weerhouden om dit recept te gebruiken. Maar je weet nu waarom.

Waarom zou je dit antibioticum zelf gaan maken

Natuurlijke medicijnen zijn veel krachtiger dan chemische middelen en onschadelijk. Dit middel is geen antibiotica maar een natuurlijk antibioticum.
Het heeft sterke antivirale, antibacteriële, schimmelwerende en antiparasitaire eigenschappen. Bovendien verbetert het de bloed- en lymfecirculatie in alle delen van het lichaam. Het is ook een van de meest effectieve manieren om infecties te bestrijden die zijn veroorzaakt door gisten, en bovenal het versterkt het immuunsysteem.

Hoe komt het dat middel zo bijzonder is

Het geheim van dit “antibioticum” schuilt in de juiste combinatie van hoogwaardige, natuurlijke en verse ingrediënten. We waarschuwen je dat dit mengsel een ongelooflijke kracht bezit en alleen al de bereiding zal je neus en bijholtes ontstoppen.

Laten we dit middel nu gaan maken

Ingrediënten:
– 700 ml appelazijn (altijd biologisch gebruiken)
– ¼ kopje fijngesneden knoflook
– ¼ kopje fijngesneden ui
– 2 verse pepers, de heetste die je kunt vinden bijvoorbeeld Madame Janet pepers
– ¼ kopje geraspte gember
– 2 el geraspte mierikswortel
– 2 eetlepels kurkuma poeder of 2 stuks van kurkumawortel

Voorbereiding:
1. Combineer alle ingrediënten in een kom, behalve de azijn.
2. Plaats het mengsel in een Mason jar.
3. Giet er appelazijn bij tot het mengsel bedekt is.
4. Goed sluiten en schudden.
5. Houd de pot op een koele en droge plaats voor 2 weken.
6. Meerdere keren per dag goed schudden.
7. Na 14 dagen, goed uitpersen en zeef de vloeistof door een kaasdoek of zeef.
8. Goed uitknijpen zodat al het sap eruit komt.

Houdbaarheid

Dit middel is onbeperkt houdbaar op een koele en donkere plek. Het kan in de ijskast worden bewaard maar is niet noodzakelijk.

Dosering:
Dit antibioticum wordt aan het drinkwater toegevoegd en verlaagt de PH waarde. Omdat de PH waarde in elke streek, dorp of stad anders is. Is de juiste dosering afhankelijk van de juiste PH waarde.

Om de juiste dosering te ontdekken gebruik je een PH meter. Bij de juiste dosering mag de ideale PH waarde tussen de 4 en de 5 zijn. Normaliter betekent dat je tussen de 2 en 5 ml antibioticum per liter water moet gebruiken maar omdat het resultaat afhankelijk is van exact de juiste dosering is het de eerste keer belangrijk om een PH meter te gebruiken.

Ter preventie van ziektes en verhoging van het immuunsysteem. Geef je dit middel twee dagen na terugkomst van een wedstrijd. Je kunt dit middel ook als een kuur toepassen door het middel elke dag te gebruiken tot het gewenste effect is bereikt.

53 thoughts on “Antibioticum zelf maken

 1. Beste beheerder,

  Ik ben vorig jaar begonnen met een hokje met postduiven totaal nu 12 stuks en wil met de wedstrijden mee gaan doen.
  Na veel lezen begint het voor mij steeds moeilijker te worden om uit te zoeken hoe het nou het beste is om te beginnen.
  Er word veel geschreven over zieke duiven en helemaal over het gebruik van medicijnen , en als dan de dierenartsen zelf ook niet op èèn lijn zitten waar moet je dan als beginnende liefhebber nog van uit gaan.
  Ik ben bij diverse liefhebbers hier in Rotterdam geweest en eerlijk gezegd zakt de moed me een beetje in de schoenen als ik zie wat voor medicijnen er gegeven moeten worden.
  Tot ik het artikel zag over het zelf maken van Antibioticum op het gebied van kruiden, ik denk dat dit voor mij ideaal is ik ben van plan om het te gaan maken, dan er mee te gaan kuren en voor de eerste wedvlucht te laten controleren om zo aan het vliegseizoen te beginnen.
  Ik heb al meer handige tips op Uw site gevonden maar dit is iets waar ik vertrouwen in heb.
  Als het werkt hou ik u op de hoogte.

  Groet,

  Sherlon Balentien

  1. Super om te horen dat deze site je verder helpt. Belangrijkste is dat je je eigen weg vind en je duiven regelmatig laat controleren door een dierenarts die je aanspreekt. Omdat je pas begonnen bent met postduiven is het aan te raden dat je iemand in je club zoekt die goed presteert en waar je een goed gevoel bij hebt. Hou je dan vooral aan zijn adviezen en wees niet eigenwijs. Dit is de snelste manier om een goeie duivenmelker te worden. Er zijn tenslotte duizend wegen naar Rome en elke weg die je volgt is goed zolang jij je er goed bij voelt. Maar het is onmogelijk om elke weg proberen te volgen en het zal je alleen maar in verwarring brengen. Volg je de weg van een succesvolle duivenmelker weet je iedergeval zeker dat je niet verdwaalt en een hoop plezier aan de duivensport gaat beleven. Als ik je dan nog een tip mag geven, ga praten met de generaal kampioen of keizer generaal kampioen van de club. Dit zijn de mannen die hun duiven het hele seizoen in topconditie kunnen houden en dat is de mooiste prestatie die er in de duivenwereld is. Veel belangrijker nog dan bijvoorbeeld een teletekst vermelding of beste duif in welke discipline dan ook.

   1. geachte beheerder,

    Bij het artikel over Antibioticum op het gebied van kruiden heb ik gereageerd en geschreven dat ik hiermee zou gaan beginnen.
    Ik moet zeggen het is geweldig de mest is nog nooit zo droog geweest en het hok ligt vol met dons.
    Ook heb ik een koppel geleend van iemand waar ik nu 2 jongen bij heb en deze groeien echt super goed.
    Nu heb ik vol bewondering het artikel over jonge duiven gelezen en ook hier staan weer dingen in die voor mij compleet nieuw zijn , zeker voor de beginnende liefhebber.
    Ik denk dan ook waarom is mij dit dan niet verteld door de ervaren duivenmelkers , en wat me ook opvalt dat de reacties die U krijgt voornamelijk van de beginners zijn en niet van de liefhebbers die aan de top vliegen.
    Ik moet eerlijk zeggen dat we genieten van de duiven maar erg teleur gesteld zijn in de liefhebbers, er is niemand die je op weg wil helpen zonder er financieel beter van te worden.
    Alles gaat geheimzinnig en er worden enorme bedragen gevraagd voor een paar laatjes ,jammer van deze hobby.
    Als het ze niet lukt om je een poot uit te draaien zien ze je ook niet meer staan.
    Eerlijk gezegd snap ik ook wel waarom de duivensport zo achter uit gaat , ik heb nou niet bepaald het gevoel dat nieuwe leden welkom zijn het is apart volk die duivenmelkers.
    Vraag me soms ook af of een paar sierduiven niet verstandiger had geweest.
    Maar we hebben A gezegd dus we gaan door, en dan maar hopen een keer voor deze ouwe zuurpruimen te zitten.

    Sportieve groet,

    Sherlon Baentien

 2. Helaas is dat een probleem wat we vaker horen. Je spreekt geen onzin. Maar wees gerust ook in de sierduivenwereld speelt zich hetzelfde af. Denk dat het een mentaliteitskwestie is. De wereld veranderd en wordt harder. Vandaar ook dat we deze website hebben gemaakt om te laten zien dat er nog hoop is 😉

  1. Ik heb het middel gemaakt en ben er vandaag mee begonnen. 2 ml per liter water. Ik ben benieuwd Alleen er staat ook een raadsel in verwerkt. Het gaat over de PH waarde van het water. Kraanwater heeft normaliter PH 7 . Neutraal dus… Maar u zegt dat de dosering afhankelijk is van de PH waarde. Laten we zeggen dat de PH waarde 7 is wat is dan de dosering?

   1. Altijd zorgen dat de PH waarde niet verder zakt dan 5. Uitgaande van een PH 7 dan is de dosering tussen de 2 en de 5 ml per liter water. Nameten met een PH meter.

    Laat nog is weten hoe het gegaan is.

 3. Beste beheerder,
  Hoeveel kan/moet je de antibioticum in een week geven?
  *In het vliegseizoen
  *Tijdens de kweek
  *Tijdens de rui
  *en voor aanvang vliegseizoen
  Alvast bedankt voor je reactie.
  Groetjes André

 4. beste mensen ik wil jully laten weten dat ik de zelf gemaakte antibioticum gebruik om de week
  1 dag en kan je zeggen dat het perfect werkt zeer gezonde duiven ik raad het iedereen aan

 5. Dat geeft hoop,ga het ook proberen,maar moet de p h waarden van het water gemeten worden als het antibioticum er in is’en moet dan de juiste dosis aangepast worden?

   1. Dag ome Willem
    Mijn hardheid van het water is
    2,5 dus heel zacht
    Hoe moet ik de dosering aanbrengen van de natuurlijke antibioticum.
    Alvast bedankt

    1. Je verwart hardheid van het water met zuurtegraad !
     Hardheid heeft te maken met hoeveel kalk er in het water zit, zuurtegraad met aantal H+ ionen.
     In dit recept gaat het om de zuurtegraad van het water uitgedrukt in Ph.

 6. Beste. Zou graag dit antibioticum maken en gebruiken bij mijn duiven. Alleen de dosering vind ik nogal moeilijk. Kan jij mij even uitleggen hoe dit werkt met de ph waarde en juiste dosering van de antibioticum?
  Grtjs Ruud

  1. Je moet een PH meter kopen en daarmee het water meten. Nu voeg je de antibioticum toe en meet je het opnieuw. Tot de PH waarde tussen de 4 en 5 is. Vervolgens weet je de juiste dosering.

 7. Ik heb het ook gemaakt, maar ik moet minstens 15 ml per liter toevoegen voordat ik onder de grens van 5 ph geraakt, dit in tegenstelling tot wat in het artikel stond (2 tot 5 ml per lit). Kan dit te maken hebben met de sterkte van de gebruikte appelazijn ?

 8. Weet iemand hoe ik het kan maken in gram bv hoeveel gram knoflook en hoeveel ui gember en moet het 700ml appelaziin niet meer of minder hoor het graag

 9. Graag zou ik van u willen weten of de duiven het natuurlijke antibioticum wel drinken,want minder drinken is altijd mooie mest dat weet u ook. U heeft waarschijnlijk met dat spul wel ervaring dus zou ik van u willen weten of je de duiven na een paar vluchten toch nog medische behandeld ( tricho – luchtwegen ). Ik vind het verder een fijn site voor de duivenliefhebbers.

  1. Zeker drinken ze het voldoende. Maar ze moeten er wel even aan wennen.
   Tricho kun je of behandelen of uitselecteren. Bij mijn duiven komt het niet meer voor. Maar altijd blijven controleren
   door een dierenarts. Eens in de vier tot zes weken even langs gaan, keeluitstrijkje en mestonderzoek laten doen en natuurlijk ruim een maand voor de vluchten beginnen met het laten controleren van je duiven door een dierenarts.

 10. Ik wil dit middel ook gaan maken.
  Dat van verse pepers, de heetste die je kunt vinden bijvoorbeeld Madame Janet pepers. Moet je die ook klein snijden of moet je die heel laten en laten weken in die 2 weken ?

 11. Jens.
  Toch nog een vraag over het antibioticum, op de vraag van andre over het gebruik antwoord u Alleen als ze ziek zijn en in overleg met de dierenarts, dus mijn duiven die nu een paar dagen broeden en niet ziek zijn mogen dit dus niet hebben ( 1 a 2 dagen )

   1. Beste Ome , mag ik eens weten hoelang dit antibioticum reeds gebruikt wordt onder liefhebbers ?
    Is er ook na verloop van tijd geen resistentie waargenomen ? Want dit gebeurd veelvuldig bij
    de meeste gangbare antibiotica nietwaar !
    Ik gebruik nu tegen tricho het aangeprezen usnea bandata , is U dit bekend ?
    Tevens ga ik het antibioticum zoals beschreven eens maken en uittesten !
    Vele duiven nemen besmettingen op in de reismanden , sommigen gebruiken lugol ter ontsmetting
    ik ben de mening toegedaan dat dergelijk behandelde duiven na verloop van tijd vergiftigd worden !
    Het antibioticum verstandig gebruikt lijkt me beter .
    Mag ik dit gebruiken voor het koppelen ? Ik vermoed dat dit reeds onderzocht en geprobeerd is .
    Mvg . Gust

    1. Ik gebruik het al jaren maar het is verstandig om altijd kritisch te zijn en niets zomaar aannemen.
     Test het maar uit, experimenteer ermee en laat maar horen wat u ervan vindt.

     1. Bedankt , ik ga het zeker maken ! Alleen heb ik een klein probleemken om verse miriekswortel te vinden . Maar ik zoek verder, ik heb er alle vertrouwen in .
      Gr. Gust

     2. Dag Ome , ik kan het niet helpen om hier nog verder over na te denken ! Ik ben nu eenmaal een uitvinder .
      Ik heb ondertussen 3 liter van dit antibioticum gemaakt , één maat genomen voor
      één bereiding met de ” 1/4 kopjes . dit kwam overeen met telkens 25 Gr. voor zowat
      het meeste . Dan heb ik dit X 4 gedaan op een brieven weegschaaltje .
      De rest heb ik grof versneden en in de blender heel fijn gemixt , alles bijeen .
      De Ph van mijn appelazijn was 3.15 , nu na het mixen is deze 3.55 geworden en nu
      4 dagen later nog steeds ongewijzigd gebleven .
      Nu nog tien dagen fermenteren en ik ben benieuwd naar de nieuwe Ph .
      Dan nog een vraag of voorstel ; zou ik dit eventueel “volledig” mogen gebruiken
      zonder TE ZEVEN ? En wel zo , 2 delen water + een deel van de bereiding in een klein potje (50 cc) als de Ph van dit ook 5 is , zou ik dit over het voer doen en de smaak verdoezelen met het af te drogen met boekweitmeel of vitamineral of beiden . Ik ga er zeker mee experimenteren , ik denk alzo de totale werking van
      de ingrediënten beter te benutten . Ik deed dit ook met thee enz. over het voer
      geeft minder verspilling ! Ik hoop op super gezonde duiven te kunnen kweken .
      Ondertussen heb ik ook een mail gestuurd ivm gps ringen van andere site .
      Ik hoop ook daar mijn steentje te kunnen bijbrengen aan de duivensport
      want dit boeit mij ook enorm .
      Vg. Gust

     3. Probeer het gewoon uit, voordeel van over het voer is wel dat het gelijkmatiger wordt opgenomen.
      Duiven drinken minder in de winter dan in de zomer maar eten doen ze altijd. Alhoewel de weduwnaars
      in de zomer weer minder eten.
      Denk overigens niet dat het gezeefd of de smaak verdoezeld hoeft te worden.

      Over gezonde duiven kweken, probeer dan zo weinig mogelijk medicijnen te geven en alleen te kweken met duiven die zonder kunnen.
      Afgelopen seizoen heb ik geen medicijnen gebruikt buiten de normale vaccins. Alleen baardmos tegen geel en ik moet zeggen zelfs
      een paar leuke uitslagen gehad.

 12. Dag Ome Willem , ik heb ondertussen alle ingrediënten ! Ik kan er aan beginnen om te maken maar heb toch nog een vraag . Als alles afgemeten is en gemengd , zou het niet “nog” beter zijn om dit met een blender nog fijner
  te vermalen ? Zodat er nog (misschien) méér aroma’s vrij komen !
  En daarnaast stel ik mij ook de vraag ; antibiotica verwoest zowel de goede als de slechte bacteriën hé !
  Kan dit met deze ook voorvallen ? Is het dan wenselijk om daarna probiotica of yakult toe te dienen ?
  Ik kan iedereen mededelen dat ik tijdens de kweek steeds yakult over het eten doe en afdroog
  met boekweitmeel . Alzo heb ik geen spuiters meer ! Is m.i. beter dan melkpoeder .
  Fijne site om beginnelingen op weg te helpen ! Bedankt Ome

  1. Het mag ook de blender in voordeel van dit natuurlijke middel is dat het geen verwoestende eigenschappen heeft. Maar wanneer je duiven ziek zijn wel altijd eerst een duivenarts raadplegen. Nooit zomaar wat doen.

   1. Bedankt Ome ! Dit scheelt al heel wat ivm het fijn snijden .
    Dat de “goede flora” niet aangetast wordt is zeker meegenomen !
    Mijn duiven zijn in prima conditie , alleen zie ik bij een paar oude dons zitten .
    Ik ben benieuwd of dit gaat vallen na de toediening ; ik laat nog van me horen .
    Mvg. Gust

 13. Hallo,
  Ik heb het vandaag bereid. Stel je wilt het door het voer mengen, hoeveel cl over 500 Gr ?
  En je geeft het op de dag van terugkomst ( doorgaans zaterdag) en de zondag ?

  Of op zondag en maandag ?
  Bedankt voor deze info !! Ik hoop dat ze het er zeer goed op gaan doen, ik geloof hier in!

  1. Twee dagen na thuiskomst en niet over het voer maar in het water omdat je dan ook de PH kunt meten.
   Zodat je niet teveel of te weinig geeft.

   1. Inderdaad , over het voer is waarschijnlijk (even ervaren) “te” sterk !
    Zo had ik er 1 spl. puur over anderhalve kilo rui gedaan ; en wat zag ik gebeuren ?
    Een paar duivinnen gingen in broedhouding zitten , borstpluimjes OPEN !
    Waarschijnlijk door een te hoge lichaamstemperatuur .
    Eventjes koorts maken om het immuunsysteem te optimaliseren lijkt mij goed .
    Hierna in het water gedaan met Ph 5 en het lijkt inderdaad beter .
    Ik zie nu terug roze borstspieren , waar sommigen grijs-wit waren daarvoor, VET ?.
    Verder zie ik dat er “meer” leven , rumoer is op het hok van de doffers .
    Ik zal iets minder moeten gaan voederen want nu moeten ze toch rusten hé !
    Ik hou alles nauwkeurig in de gaten , de mest is prima en de neusjes kraak wit .

    1. Dag Ome , het lijkt dus best een tovermiddel !
     Ik heb ze zoals eerder vermeld nog 3 dagen een kuur gegeven in de drinkpot .
     Alle duiven zitten zéér strak in de veren , ik hoop nu nog dat de laatste pennen
     nog iets langer mogen worden dan voorheen , wie weet !
     Verder zijn ze stuk voor stuk zeer zacht gepluimd wat ik uiteraard ook graag zie .
     Ik had van dit antibioticum 3 liter gemaakt , ik heb er 1 liter aan mijn beste vriend
     gegeven en hij is er ook tevreden over .
     Aangezien het onbeperkt houdbaar is , heb ik een mooie voorraad voor
     volgend seizoen . Ik ben benieuwd of het dan ook aan mijn verwachtingen
     gaat voldoen .
     Bedankt dat ik dit op uw site heb mogen ontdekken !
     Mvg . Gust

 14. Dag Ome , de vriend waar ik mijn zelf gemaakt antibioticum aan weggegeven heb zit met een eigenaardigheid, na het product een week toe te dienen zijn zijn duiven gaan ruiven !!! Kleine pluimpjes in overvloed en reeds 3 pennen gestoten , kan dit ? Of zou er iets anders voor iets tussen zitten ? Het vroege lente “weertje” misschien ? Te warm hok ? Ik heb geen flauw idee !
  Ikzelf gebruik het niet meer , mijn duiven zijn super gezond , dus waarom zou ik ? Preventief ??? Ik betwijfel de noodzaak .
  Gr . Gust

  1. Dat is wel bijzonder snel, ik heb eigenlijk geen idee. Kunnen wel oud dons laten vallen maar drie pennen stoten dan is er iets anders aan de hand.

   1. Bedankt Ome , hij zal het wel uitzoeken ! Hopelijk heeft hij nog een goed seizoen .
    Blijkbaar zijn het zijn zomerjonge die zo ruien , heeft hij gemeld .
    Gr . Gust

 15. beste ome willem
  ik heb al veel gelezen over dat brouwsel maar is dat ook
  goed voor de luchtwegen? graag een antwoord aub

  groetjes valeer

  1. Knoflook – ui – pepers – gember – mierikswortel werkt allemaal heel goed om de luchtwegen te verzorgen. Maar probeer eerst de oorzaak te vinden van het probleem. Vaak is een benauwd, overbevolkt en stoffig hok niet erg bevordelijk voor de luchtwegen en daar werkt dan ook geen enkele remedie tegen. Maar ook tocht werkt niet bevordelijk voor de luchtwegen. Het is ook vaak even zoeken naar de verschillende factoren die hierop van invloed kunnen zijn. En die factoren kunnen dan nog wisselen ook afhankelijk van weersinvloeden.

 16. واقعا عالی من که لذت بردم ،این آنتی بیوتیک طبیعی رو هم استفاده میکنم و عالی هست

  1. خوشحالم که می بینم این همه علاقه از سوی ایران وجود دارد.
   از اینکه این وبلاگ را خواندید بسیار متشکرم

 17. Dag Ome, ik ga het antibiotica ook voor het eerst maken en ook gebruiken. Heb me laten vertellen eerst kuur er met te doen van 5 dagen ? Klopt dat? En hier lees ik dag na thuiskomst ook 2 dagen geven ? is me ook niet verteld , dat ik het dag na thuiskomst 2 dagen moest geven.? En dan het maken zelf , die 1/4 kopje , kan je daar iets duidelijker in zijn ? Bv, hoeveel gram is ongeveer knoflook , ui , en gember? Dan kan ik iets preciezer te werk gaan? De gember & Mierikswortel , moeten eerst geschild worden zeker? voor ik ze gebruik? En dan nog vraag over de pepers (hete) speelt het een rol wel kleur ik daar voor pak ? Bv geel , rood , groen , of maakt dat weinig uit? En is het niet het best dat ik al de ingrienten in een Blender doe ? dan is alles fijn ge mix en kan er nog meer aroma’s vrij komen? En dan alles in emmertje doe , en dan de appelazijn er over giet? . Mvg, Wim

  1. Het is geen precieze wetenschap omdat ook de werkzame stoffen per seizoen en zelfs per streek kunnen verschillen.
   Je hoeft het niet eerst te schillen omdat de werkzame stoffen voor een groot deel juist in de schil zit.
   Kleur van de pepers maakt niet uit. Ik zou het niet in de blender doen maar wel fijn hakken. Omdat door de blender
   stoffen te vroeg vrijkomen en dat moet juist gebeuren wanneer het ondergedompeld is in de appelazijn.

   Eerst een kuurtje van vijf dagen en dan na de vlucht 1/2 dagen gebruiken.

   1. Bedankt Ome, nu weet ik alles wat ik moet weten , en kan ik aan de slag gaan met het maken van de Antibioticum, laat u nog wel iets weten wat ik er van vind? Grt, Wim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *