Geheim recept

Antibioticum zelf maken

Dit zelf gemaakte natuurlijke antibioticum is één van de langst bewaarde geheimen in de duivensport. Omdat wij houden van transparantie en iedereen gunt om met supergezonde duiven mee te kunnen doen aan de wedstrijden. Maken wij nu dit geheim openbaar. Waarschijnlijk zullen veel succesvol duivenmelkers proberen je te weerhouden om dit recept te gebruiken. Maar je weet nu waarom.

Waarom zou je dit antibioticum zelf gaan maken

Natuurlijke medicijnen zijn veel krachtiger dan chemische middelen en onschadelijk. Dit middel is geen antibiotica maar een natuurlijk antibioticum.
Het heeft sterke antivirale, antibacteriële, schimmelwerende en antiparasitaire eigenschappen. Bovendien verbetert het de bloed- en lymfecirculatie in alle delen van het lichaam. Het is ook een van de meest effectieve manieren om infecties te bestrijden die zijn veroorzaakt door gisten, en bovenal het versterkt het immuunsysteem.

Hoe komt het dat middel zo bijzonder is

Het geheim van dit “antibioticum” schuilt in de juiste combinatie van hoogwaardige, natuurlijke en verse ingrediënten. We waarschuwen je dat dit mengsel een ongelooflijke kracht bezit en alleen al de bereiding zal je neus en bijholtes ontstoppen.

Laten we dit middel nu gaan maken

Ingrediënten:
– 700 ml appelazijn (altijd biologisch gebruiken)
– ¼ kopje fijngesneden knoflook
– ¼ kopje fijngesneden ui
– 2 verse pepers, de heetste die je kunt vinden bijvoorbeeld Madame Janet pepers
– ¼ kopje geraspte gember
– 2 el geraspte mierikswortel
– 2 eetlepels kurkuma poeder of 2 stuks van kurkumawortel

Voorbereiding:
1. Combineer alle ingrediënten in een kom, behalve de azijn.
2. Plaats het mengsel in een Mason jar.
3. Giet er appelazijn bij tot het mengsel bedekt is.
4. Goed sluiten en schudden.
5. Houd de pot op een koele en droge plaats voor 2 weken.
6. Meerdere keren per dag goed schudden.
7. Na 14 dagen, goed uitpersen en zeef de vloeistof door een kaasdoek of zeef.
8. Goed uitknijpen zodat al het sap eruit komt.

Houdbaarheid

Dit middel is onbeperkt houdbaar op een koele en donkere plek. Het kan in de ijskast worden bewaard maar is niet noodzakelijk.

Dosering:
Dit antibioticum wordt aan het drinkwater toegevoegd en verlaagt de PH waarde. Omdat de PH waarde in elke streek, dorp of stad anders is. Is de juiste dosering afhankelijk van de juiste PH waarde.

Om de juiste dosering te ontdekken gebruik je een PH meter. Bij de juiste dosering mag de ideale PH waarde tussen de 4 en de 5 zijn. Normaliter betekent dat je tussen de 2 en 5 ml antibioticum per liter water moet gebruiken maar omdat het resultaat afhankelijk is van exact de juiste dosering is het de eerste keer belangrijk om een PH meter te gebruiken.

Ter preventie van ziektes en verhoging van het immuunsysteem. Geef je dit middel twee dagen na terugkomst van een wedstrijd. Je kunt dit middel ook als een kuur toepassen door het middel elke dag te gebruiken tot het gewenste effect is bereikt.

28 thoughts on “Antibioticum zelf maken

 1. Beste beheerder,

  Ik ben vorig jaar begonnen met een hokje met postduiven totaal nu 12 stuks en wil met de wedstrijden mee gaan doen.
  Na veel lezen begint het voor mij steeds moeilijker te worden om uit te zoeken hoe het nou het beste is om te beginnen.
  Er word veel geschreven over zieke duiven en helemaal over het gebruik van medicijnen , en als dan de dierenartsen zelf ook niet op èèn lijn zitten waar moet je dan als beginnende liefhebber nog van uit gaan.
  Ik ben bij diverse liefhebbers hier in Rotterdam geweest en eerlijk gezegd zakt de moed me een beetje in de schoenen als ik zie wat voor medicijnen er gegeven moeten worden.
  Tot ik het artikel zag over het zelf maken van Antibioticum op het gebied van kruiden, ik denk dat dit voor mij ideaal is ik ben van plan om het te gaan maken, dan er mee te gaan kuren en voor de eerste wedvlucht te laten controleren om zo aan het vliegseizoen te beginnen.
  Ik heb al meer handige tips op Uw site gevonden maar dit is iets waar ik vertrouwen in heb.
  Als het werkt hou ik u op de hoogte.

  Groet,

  Sherlon Balentien

  1. Super om te horen dat deze site je verder helpt. Belangrijkste is dat je je eigen weg vind en je duiven regelmatig laat controleren door een dierenarts die je aanspreekt. Omdat je pas begonnen bent met postduiven is het aan te raden dat je iemand in je club zoekt die goed presteert en waar je een goed gevoel bij hebt. Hou je dan vooral aan zijn adviezen en wees niet eigenwijs. Dit is de snelste manier om een goeie duivenmelker te worden. Er zijn tenslotte duizend wegen naar Rome en elke weg die je volgt is goed zolang jij je er goed bij voelt. Maar het is onmogelijk om elke weg proberen te volgen en het zal je alleen maar in verwarring brengen. Volg je de weg van een succesvolle duivenmelker weet je iedergeval zeker dat je niet verdwaalt en een hoop plezier aan de duivensport gaat beleven. Als ik je dan nog een tip mag geven, ga praten met de generaal kampioen of keizer generaal kampioen van de club. Dit zijn de mannen die hun duiven het hele seizoen in topconditie kunnen houden en dat is de mooiste prestatie die er in de duivenwereld is. Veel belangrijker nog dan bijvoorbeeld een teletekst vermelding of beste duif in welke discipline dan ook.

   1. geachte beheerder,

    Bij het artikel over Antibioticum op het gebied van kruiden heb ik gereageerd en geschreven dat ik hiermee zou gaan beginnen.
    Ik moet zeggen het is geweldig de mest is nog nooit zo droog geweest en het hok ligt vol met dons.
    Ook heb ik een koppel geleend van iemand waar ik nu 2 jongen bij heb en deze groeien echt super goed.
    Nu heb ik vol bewondering het artikel over jonge duiven gelezen en ook hier staan weer dingen in die voor mij compleet nieuw zijn , zeker voor de beginnende liefhebber.
    Ik denk dan ook waarom is mij dit dan niet verteld door de ervaren duivenmelkers , en wat me ook opvalt dat de reacties die U krijgt voornamelijk van de beginners zijn en niet van de liefhebbers die aan de top vliegen.
    Ik moet eerlijk zeggen dat we genieten van de duiven maar erg teleur gesteld zijn in de liefhebbers, er is niemand die je op weg wil helpen zonder er financieel beter van te worden.
    Alles gaat geheimzinnig en er worden enorme bedragen gevraagd voor een paar laatjes ,jammer van deze hobby.
    Als het ze niet lukt om je een poot uit te draaien zien ze je ook niet meer staan.
    Eerlijk gezegd snap ik ook wel waarom de duivensport zo achter uit gaat , ik heb nou niet bepaald het gevoel dat nieuwe leden welkom zijn het is apart volk die duivenmelkers.
    Vraag me soms ook af of een paar sierduiven niet verstandiger had geweest.
    Maar we hebben A gezegd dus we gaan door, en dan maar hopen een keer voor deze ouwe zuurpruimen te zitten.

    Sportieve groet,

    Sherlon Baentien

 2. Helaas is dat een probleem wat we vaker horen. Je spreekt geen onzin. Maar wees gerust ook in de sierduivenwereld speelt zich hetzelfde af. Denk dat het een mentaliteitskwestie is. De wereld veranderd en wordt harder. Vandaar ook dat we deze website hebben gemaakt om te laten zien dat er nog hoop is 😉

 3. Beste beheerder,
  Hoeveel kan/moet je de antibioticum in een week geven?
  *In het vliegseizoen
  *Tijdens de kweek
  *Tijdens de rui
  *en voor aanvang vliegseizoen
  Alvast bedankt voor je reactie.
  Groetjes André

 4. beste mensen ik wil jully laten weten dat ik de zelf gemaakte antibioticum gebruik om de week
  1 dag en kan je zeggen dat het perfect werkt zeer gezonde duiven ik raad het iedereen aan

 5. Dat geeft hoop,ga het ook proberen,maar moet de p h waarden van het water gemeten worden als het antibioticum er in is’en moet dan de juiste dosis aangepast worden?

   1. Dag ome Willem
    Mijn hardheid van het water is
    2,5 dus heel zacht
    Hoe moet ik de dosering aanbrengen van de natuurlijke antibioticum.
    Alvast bedankt

    1. Je verwart hardheid van het water met zuurtegraad !
     Hardheid heeft te maken met hoeveel kalk er in het water zit, zuurtegraad met aantal H+ ionen.
     In dit recept gaat het om de zuurtegraad van het water uitgedrukt in Ph.

 6. Beste. Zou graag dit antibioticum maken en gebruiken bij mijn duiven. Alleen de dosering vind ik nogal moeilijk. Kan jij mij even uitleggen hoe dit werkt met de ph waarde en juiste dosering van de antibioticum?
  Grtjs Ruud

  1. Je moet een PH meter kopen en daarmee het water meten. Nu voeg je de antibioticum toe en meet je het opnieuw. Tot de PH waarde tussen de 4 en 5 is. Vervolgens weet je de juiste dosering.

 7. Ik heb het ook gemaakt, maar ik moet minstens 15 ml per liter toevoegen voordat ik onder de grens van 5 ph geraakt, dit in tegenstelling tot wat in het artikel stond (2 tot 5 ml per lit). Kan dit te maken hebben met de sterkte van de gebruikte appelazijn ?

 8. Weet iemand hoe ik het kan maken in gram bv hoeveel gram knoflook en hoeveel ui gember en moet het 700ml appelaziin niet meer of minder hoor het graag

 9. Graag zou ik van u willen weten of de duiven het natuurlijke antibioticum wel drinken,want minder drinken is altijd mooie mest dat weet u ook. U heeft waarschijnlijk met dat spul wel ervaring dus zou ik van u willen weten of je de duiven na een paar vluchten toch nog medische behandeld ( tricho – luchtwegen ). Ik vind het verder een fijn site voor de duivenliefhebbers.

  1. Zeker drinken ze het voldoende. Maar ze moeten er wel even aan wennen.
   Tricho kun je of behandelen of uitselecteren. Bij mijn duiven komt het niet meer voor. Maar altijd blijven controleren
   door een dierenarts. Eens in de vier tot zes weken even langs gaan, keeluitstrijkje en mestonderzoek laten doen en natuurlijk ruim een maand voor de vluchten beginnen met het laten controleren van je duiven door een dierenarts.

 10. Ik wil dit middel ook gaan maken.
  Dat van verse pepers, de heetste die je kunt vinden bijvoorbeeld Madame Janet pepers. Moet je die ook klein snijden of moet je die heel laten en laten weken in die 2 weken ?

 11. Jens.
  Toch nog een vraag over het antibioticum, op de vraag van andre over het gebruik antwoord u Alleen als ze ziek zijn en in overleg met de dierenarts, dus mijn duiven die nu een paar dagen broeden en niet ziek zijn mogen dit dus niet hebben ( 1 a 2 dagen )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *