Lecithine

Op verzoek, alles over Lecithine

Lecithine kun je het best vergelijken met een soort vet wat eigenlijk al van nature voorkomt in het lichaam.
Fosfor, vitamine B en vetzuren zijn de natuurlijke bestanddelen van Lecithine. Het komt voor in het lichaam omdat het nodig is voor de organen en het hart.

Lecithine

Lecithine komt van nature voor in zaden, noten en pitten. Daarnaast kun je Lecithine ook terugvinden in plantaardige olieėn en kaas.

Voordelen van Lecithine

Deze lichaamseigen stof heeft voor onze duiven het voordeel dat het opgeslagen vet omzet in energie. Onze duiven sneller herstellen na grote inspanningen. Verbetert de hormoonhuishouding maar ondersteunt ook in belangrijke mate de natuurlijke weerstand.

Lecithine wordt door het lichaam zelf aangemaakt

Het lichaam maakt zelf voldoende lecithine aan. Dus in principe hoef je dit niet aan te vullen met lecithine uit potjes en poedertjes. Ben je van mening dat je atleten toch wat extra nodig hebben van dit product. Kun je dat in allerlei voedingssupplementen kopen.

Lecithine verminderd het hongergevoel

Wil je niet de hoofdprijs betalen dan kun je in een natuurwinkel wel een pot met Lecithine kopen. In de meeste gevallen vele malen goedkoper. De dosis die je gebruikt is 1 lepel op een kilo voer maar stel jezelf de vraag of het wel nodig is. Het zorgt er namelijk ook voor dat je duiven minder gaan eten en dat is als voorbereiding op de wat langere vluchten niet wenselijk.

Pas op met Lecithine

Omdat het lichaam zelf deze stof aanmaakt. Gebeurt er iets wonderlijks wanneer je dit product geeft aan je duiven. De eigengemaakte productie van Lecithine stopt of verlaagt. Zou je dan stoppen met het geven van extra Lecithine dan heeft het lichaam zeker een maand nodig om de volledige behoefte zelf weer aan te kunnen maken.

Veel beter is het om je duiven gekiemde zaden extra te geven. Er is dan volop Lecithine aanwezig zonder dat je bang hoeft te zijn dat het lichaam zelf de aanmaak stopt.

3 thoughts on “Op verzoek, alles over Lecithine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *