Verzuren

Verzuren

Meten is Weten en helemaal als het om het verzuren van het drinkwater gaat. Er zijn talloze middelen die allemaal min of meer hetzelfde doen. Maar de PH waarde is overal weer anders dus een standaard dosering of een overdosering is niet verstandig. Je doet meer kwaad dan goed wanneer je de magen van je duiven laat samentrekken door het zuur.

Meten is het antwoord

Het is niet slim om zomaar iets te doen en helemaal niet wanneer je prijzen wilt winnen. Zomaar wat drinkwater verzuren doet meer kwaad dan goed. Waarom, zul je je nu afvragen. Omdat de PH waarde schommelt tussen de 7 en 8,2 door heel Nederland. Waardoor de juiste dosering eerst gemeten moet worden.

Waarom willen we het drinkwater verzuren

Een lage zuurgraad heeft een schimmelwerend en bacteriewereld effect. Om die reden dat we het drinkwater willen verzuren omdat het de gezondheid van onze duiven positief beïnvloed.

Verschillende soorten zuren

Er zijn twee verschillende zuren dat zijn anorganische of organische zuren. Het eerste wil je niet aan je duiven geven omdat het ook wel is zoutzuur of zwavelzuur genoemd wordt.
Organische zuren kunnen we wel met mate aan onze duiven geven. Het is veilig en effectief wanneer je de juiste zuurgraad verkrijgt. Het helpt dan effectief voedingstoffen uit het voer te halen en zorgt voor een betere vertering.

Zuurgraad moet je meten met een PH meter

Om de juiste dosering vast te stellen moet je niet het etiket van het product lezen maar de PH-meter. Je kunt dan op een eenvoudige manier uitvogelen wat de juiste dosering is. Wissel je regelmatig van product zul je elke keer weer de PH-meter moeten raadplegen. Ben je trouw aan het merk wat je gebruikt dan volstaat eens per jaar om een meting te doen.

Hoeveel is de ideale zuurgraad

Waarschijnlijk zul je net als de meeste duivenmelkers het drinkwater maximaal twee keer per week verzuren.
Met een aangekochte PH-meter die je overigens bij bijvoorbeeld Flevopigeon.nl kan aanschaffen. Het verzuringsproduct doe je in een injectiespuit. Je PH- meter doe je in een met water gevulde drinkbak die je altijd gebruikt.
Je begint om twee milliliter verzuringsproduct aan een liter water toe te voegen. Hiermee ga je door tot het drinkwater een PH-waarde heeft van 5. Niet lager en niet hoger probeer precies op 5 uit te komen. Je duiven zullen je dankbaar zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.