Wat zijn we duivenhouder of duivenliefhebber

Wat zijn we duivenhouder of duivenliefhebber?

Misschien iets om over na te denken

De duivenliefhebber, het streven om perfectie te bereiken. Wetende dat hij wellicht niet zijn ultieme doel zal behalen maar geniet van de weg om zijn doel te bereiken. Genietend van het gedrag en karakter van zijn dieren.
Duivenhouders, een groep liefhebbers zien een duif als ding , behandelen het ook als zodanig  en ze doen er ook net zo makkelijk weer afstand van . Dit soort liefhebbers zeggen altijd achteraf dat het “niks was” en stappen weer over op het volgende ras.

Wees eerlijk tegen jezelf

Je ziet ook steeds dezelfde liefhebbers van ras wisselen , geen inzicht en geduld hebben ligt hieraan ten grondslag . Wat moet je met een vliegras als je amper in de gelegenheid bent ze los te laten of als je alleen het uiterlijk van belang vind ? Je kunt dan ook nooit een goede en eerlijke selectie doorvoeren.

Diefkroppers zijn alleen geschikt voor echte duivenliefhebbers

De kleinste groep helaas is de echte liefhebber die ook echt kan genieten van het natuurlijke gedrag van een duif . Dit zonder allemaal toeters en bellen en kunstgrepen toe te passen , juist voor deze groep is de diefkropper de duif bij uitstek . Je hebt dan ook niet veel beesten,  ruimte, tijd of geld nodig om toch volop te kunnen genieten van een mooie hobby .

Alleen bij duivenliefhebbers komt een kropper tot zijn recht

Bij duivenliefhebbers komt een duif dan ook veel beter tot zijn recht en leert een liefhebber zijn duiven en hun eigenschappen veel beter kennen . De band tussen liefhebber en duif is hier vaak erg groot , de aanhankelijkheid van een diefkropper is een zeer belangrijke eigenschap die niet bij elke duivenmelker tot uiting komt.

Beginners fouten

Als je beginner bent klop dan niet aan bij een duivenhouder of vermeerderaar maar bij een kleine goede liefhebber die ook echt alles weet van zijn beesten . Een duivenliefhebber is ook bereid alle info te geven wat de herkomst en het karakter betreft. Heel belangrijke informatie als je een eigen stam wilt opzetten .
Ook advies bij het samenstellen van kweekkoppels kan een duivenliefhebber helpen.  Vaak zit hier de gedachtegang en visie van een echte liefhebber achter.  Waardoor de aanschaf van kroppers bij een echte duivenliefhebber heel waardevol kan zijn om je verder te helpen.
Kijk bij de aanschaf van duiven nu eens niet naar het uiterlijk of de ras standaard. Dit is al zo vaak de ondergang van een ras gebleken . Het karakter , vliegvermogen en de drive etc. zijn vele malen belangrijker.

Goede duiven zijn geen sleutel tot succes

duivenliefhebbersLet op , je koopt of krijgt wel goede duiven maar nooit de beste. Maar al koop je wel de beste duiven die er zijn je krijgt de liefhebber er niet bij.
Een prutser blijft een prutser al zijn de duiven nog zo goed , het ligt dus geheel aan jezelf of het slaagt. Geduld is een belangrijke eigenschap die nodig is , kweek uit de aanschaf je eigen jongen en ga hiermee serieus aan de gang . Het duurt zeker 3 tot 5 jaar ,als alles goed gaat tenminste , voor je een eigen stam met diefkroppers hebt opgebouwd.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *