Hoe begin je met diefkroppers

Hoe begin je met diefkroppers

Het beste begin je met een aan aantal duiven die bewezen eigenschappen en kenmerken hebben van een diefkropper. Welk ras of kruising is niet zo van belang. Beter een goede bastaard als een slecht raszuivere kropper. Hier vind je een aantal tips om je te helpen met de diefkropper hobby te beginnen.

Weet wat je wilt

Ten eerste weet wat je wilt. Zoek je kroppers die dicht bij het hok blijft of ver uit de buurt trekt. Wil je andere kroppers vangen van liefhebbers om je heen of ga je voor verdwaalde postduiven. Wil je helemaal geen duiven vangen maar alleen van het lokspel genieten. Ga kijken bij verschillende liefhebbers en koop pas iets als je de eigenschappen en kenmerken die je zoekt ook werkelijk aanwezig zijn.

Wees gewaarschuwd

Liefhebbers die hokken vol met diefkroppers claimen te hebben. Hebben echt geen diefkroppers. Je kunt alleen echte diefkroppers hebben als je selecteert op vliegeigenschappen en gedragskenmerken. Dat kan alleen als je met al je duiven vliegt en met bewezen duiven kweekt. Een doffer heeft pas bewezen een goede diefkropper te zijn als hij volledig volgroeit en ontwikkeld is. Dit duurt circa drie tot vier jaar. Wanneer je veel tijd hebt kun je hooguit met circa tien doffers trainen. Kweken doe je alleen met bewezen doffers en dan alleen met de allerbeste die je hebt. Zelfs in een hok met honderd duiven kan er maar 1 kampioen zijn.

Blijf weg van tentoonstellingen

Kweek niet voor tentoonstellingen maar stel de vliegeigenschappen en gedragskenmerken als belangrijkste selectie items voorop. Diefkroppers zijn het resultaat van honderden jaren selecteren op deze eigenschappen. Ga hiermee door omdat je anders deze eigenschappen en kenmerken in enkele jaren kan verliezen. Het verschil tussen een spaanse kropper en een dief kropper zijn deze kenmerken. Niet de kleur of vorm van de duif maar de vliegeigenschappen en gedragskenmerken..

Wees eerlijk naar andere liefhebbers toe

Wees altijd eerlijk naar andere liefhebbers over de afkomst van je stam kroppers of deze nu wel of niet bestaat uit bastaarden. Het gebruik van bastaarden is heel normaal in de wereld van diefkroppers en volledig geaccepteerd. Zolang je daar een betere diefkropper door hebt verkregen. Iedereen die zich van het idee afkeert en alleen maar rasdieren wilt kan maar beter niet aan diefkroppers beginnen. Omdat ze niet begrijpen waar het werkelijk om gaat bij het houden van Spaanse dief kroppers.

Als je niet werkt met je kroppers noem ze dan ook geen diefkroppers

Doe wat je zelf wilt. Als je bovenstaande tips volgt maak je ook andere mensen blij met je diefkroppers. Maar als je niet selecteert op vliegeigenschappen en gedragskenmerken om een goede diefkropper te fokken. Noem het dan ook niet een diefkropper. Alleen dieren die voor dit doel zijn gefokt en als zodanig hun werk kunnen doen mogen diefkroppers heten.

kroppersVlieg, train en geniet van je dieren

Als laatste tip, vlieg met je diefkroppers, train je dieren zo vaak als je kan en geniet ervan. Ook als er een keer niets te vangen is kun je het spelletje spelen met een ongepaarde duivin van jezelf. Zo kun je toch genieten van een geweldige show die diefkroppers voor je uitvoeren.

2 thoughts on “Hoe begin je met diefkroppers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *