Prestatie duiven te koop

Prestatie duiven te koop

Prestatie duiven kopen

Prestatie duiven zijn duiven die mee hebben gevlogen met wedstrijden en hebben bewezen van een uitstekende kwaliteit te zijn. Ben je van plan met enkele duiven te beginnen of om je bestaande duivenkolonie te verbeteren dan is het aanschaffen van prestatie duiven een hele goede keuze. Omdat je dan weet wat je hebt en je ook waar voor je geld krijgt. Wanneer je dan aan het stamboom kan zien dat ook de voorouders goed hebben gepresteerd kun je deze duif met een gerust hart kopen om je kolonie duiven te versterken. Grote kans dat wanneer er ook aan alle nevenfactoren zijn voldaan. Je met de inbreng van een prestatie duif ook werkelijk beter gaat presteren.

Kweek duiven, waar moet je opletten

Kweek duiven zijn duiven die een fantastisch stamboom hebben en op een goede manier zijn ingeteeld. Persoonlijk geef ik de voorkeur voor een ingeteelde duif volgens de spiegelmethode. Meerdere van dergelijk gekweekte duiven uit 1 familie kun je uitstekend gebruiken om een nieuwe duiven kolonie mee op te bouwen. Omdat elke kruising die je dan maakt een bijzonder vitale duif oplevert die goed presteert tijdens de wedstrijden. Mits je natuurlijk ook aan alle nevenfactoren voldoet die van belang zijn. Denk dan aan een goed hok en goede gezondheid eigenlijk heel logisch ook. Want een goede duif in een slecht hok is zelfs minder waard dan een slechte duif in een goed hok.

Kweekhok

Zowel ouwe prestatie als ouwe kweek duiven gaan richting het kweekhok en worden alleen gebruikt om mee te kweken. Overwennen is vaak erg lastig maar het risico dat je een dergelijke duif kwijtraakt is heel groot. Afhankelijk van de grote van je kweekhok houden de meeste liefhebbers enkele koppels met vasthouders. Duiven die nooit meer vrij komen maar vaak wel een uitstekende verzorging krijgen en de beschikking hebben over een ruime volière.

Goede duiven kopen

Er is een bekend spreekwoord van Ronny de Dobelaer uit Beveren.
Een jonge duif is altijd te duur en een goede oude duif is altijd te goedkoop. En dat is een waarheid als een koe. Koop dan ook geen jongen duiven voor veel geld maar koop dan eerder een bewezen prestatie duif of juist ingeteelde kweek duif aan.

Op de Marktplaats van postduiven houden kun je zowel uitmuntende prestatie en uitmuntende kweek duiven vinden.

4 thoughts on “Prestatie duiven te koop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *