Wedstrijden beinvloeden

Wedstrijden beïnvloeden

Wedstrijden beïnvloeden mag natuurlijk niet. Maar als we onze duiven niet kunnen motiveren wat moeten we dan doen om te winnen. Ik heb het hier natuurlijk over éénhokraces. Een manier om veel geld te kunnen verdienen zonder dat je gezin eronder hoeft te lijden want de wedstrijden worden vaak ver weg in een warm land gehouden.

Wedstrijden beïnvloeden

Zodra je een aantal jongen duiven op transport hebt gezet naar een éénhokrace kun je niets meer doen. Dus wat kun je dan nog beïnvloeden. Helemaal niets of je moet de wedstrijdorganisatoren kunnen omkopen maar dat is niet ethisch dus doe je dat niet.

De juiste duiven insturen

Het enige wat je kunt doen is de juiste duiven insturen maar hoe kom je daar aan. Waarschijnlijk ben je gewend om nestspel of weduwschap te spelen en doe je mee met éénhokraces alleen om andere duivenmelkers rijker te maken. Wist je niet dat er langzamerhand een hele groep duivenmelkers zijn die zich specialiseren op éénhokraces.
Het begint dan ook met een heel andere manier van duiven houden dan je gewend bent.

Andere manier van duiven houden

Kijk hoe éénhokraces gehouden worden. Je zult opmerken dat het wel een heel ander systeem is dan je gewend bent. Er is geen systeem, doffers en duivinnen worden gezamenlijk in grote hokken gehouden. Motiveren van deze duiven wordt niet gedaan. Voer en water is het enige waar je duiven voor terug komen. Vaak ook nog onder heel zware omstandigheden. Een goede duif motiveert zich zelf.

Wat heeft een duif voor éénhokraces nodig

Ik begeef me op glad ijs maar als ik het mis heb. Laat het maar onderaan in een berichtje weten.
Duiven voor éénhokraces hebben de volgende eigenschappen nodig:
– niet snel onder de indruk
– sterke territoriumdrift
– graag willen eten
– hoge natuurlijke weerstand
– zelfstandigheid

Bovenstaand rijtje is best kort. Sterke territorium drift, Hoge natuurlijke weerstand en een goede eetlust hebben.
Waarom veel territoriumdrift, omdat dit de enige motivatie is in een druk bezet hok. Zelfde geld voor een hoge natuurlijke weerstand omdat zieke en zwakke duiven automatisch het onderspit delven. Goed eten heeft te maken met het opbouwen van reserves voor de vaak zware vluchten. De laatste eigenschap is zelfstandigheid. Kijk is naar de aankomst van duiven op een éénhokrace. Honderden tegelijk, het is dan ook eerder een kwestie van geluk hebben dan van een bijzondere prestatie. Je hebt dan ook duiven nodig die zelfstandig zijn. Los van de groep durven vliegen of net een wat snellere route kunnen nemen. Duiven die niet met de meute mee gaan maar duiven waar de meute achteraan gaat. Deze eigenschappen zijn nodig voor duiven die aan éénhokraces meedoen.

Nieuwe specialisatie

De enige manier om goed te presteren op éénhokraces is de juiste duiven meegeven. De juiste duiven kweek je uit de juiste ouders. Hoe kom je dat te weten door je duiven op dezelfde manier te houden als op éénhokraces wordt gedaan. Maar ook op dezelfde manier te vliegen zonder allerlei kunstgrepen en motivatie technieken te gebruiken. Je hebt een hok met schappen en duiven en meer niet. Duiven houden in al zijn eenvoud. Kweken uit de meest karaktervolle ouders en die jongen zet je op transport naar de éénhokraces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *