Spelen

Spelen

Spelen met postduiven houd in het meedoen met wedstrijden. Postduiven worden honderden kilometers ver weg gebracht. Losgelaten in verre landen en de postduif die het eerste thuiskomt is de winnaar. Althans daar komt het op neer. De postduivenhobby kent vele facetten. Die gaan we in dit hoofdstuk allemaal met je doornemen.

Met duiven spelen

Er zijn verschillende categorieën postduiven. Simpel gezegd kun je postduiven verdelen in drie groepen. De korte afstand spelers ook wel vitesse duiven genoemd , middellange afstand vliegers ook wel midfond en dagfond duiven genoemd en je raad het al de lange afstand spelers de fond en overnachtfond duiven.

Wat ga je als beginner doen

Als beginner doe je er verstandig aan om met de vitesse en dagfond duiven te beginnen. Je kunt dan redelijk goed beoordelen of je goede duiven koopt zonder afhankelijk te zijn van andere liefhebbers. Door simpel naar de uitslagen te kijken.

Meer uitdaging

Vitesse duiven schitterend maar met de juiste wind hoeven vitesse duiven amper te vliegen. Dus een winnende vitesse duif heeft zeker ook een factor geluk bij zich. Zelfde met een overnachtfond duiven. Super dat ze 1200 km kunnen vliegen maar wanneer ze ‘s nachts ergens op het dak zitten. Is de duif die het vroegst wakker schrikt de eerste die thuis komt.

Doe wat je wilt, maarrrrr

Zonder al deze liefhebbers te kort te doen. Natuurlijk proficiat als je bij de top van Nederland speelt maar aan een beginner zou ik zeggen begin met allrounders, duiven die zowel Vitesse als midfond kunnen spelen. Duiven die ‘s ochtends gelost worden en dezelfde dag weer thuis zijn en zowel op de korte afstand als op de middellange afstand goed en snel thuiskomen.

Voordeel als je luistert

Vitesse en midfond duiven worden vroeg in het seizoen gespeeld. Vanaf April kun je al beginnen met spelen tot Juli.
Voordeel is dat je gewoon met je gezin op vakantie kan gaan. Ander voordeel is dat je niet je duiven hoeft te verduisteren of bij te lichten. Maar het nadeel is dat er erg veel concurrentie is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *