Duivenhok

[jcf-value field="_field_inputtext__1525442217"]
laudino murciano

Bij het plaatsen van een duivenhok ben je gebonden aan de regels die zijn opgesteld door de overheid en gemeente.

Duivenhok bouwen, check de gemeente

Per gemeente kan het verschillen of er wel of niet een vergunning moet worden aangevraagd. Dit is te vinden op het online omgevingsloket of ga direct naar de site VROM om te kijken of het duivenhok vergunningsvrij gebouwd kan worden.

Vergeet niet je huurcontract even na te kijken

Bij een huurhuis kan het zo zijn dat in het contract voorwaarden staan over het houden van huisdieren. Soms staat er expliciet dat je niet zomaar duiven mag houden. In dat geval wordt het erg lastig maar alleen kweken zal niet zo een probleem zijn. Je kunt dan altijd nog meedoen aan éénhokraces.

Voor een klein hok zijn er altijd mogelijkheden

Er zijn altijd genoeg mogelijkheden om met een klein hok te beginnen.Een simpele blokhut of leegstaande garage is al goed aan te passen om postduiven te houden. Er hoeft dan niet specifiek een hok gebouwd te worden maar je kunt gebruik maken van bestaande mogelijkheden.

Wat is het belangrijkste

Het belangrijkste in een duivenhok is een goede verluchting. Hoe maak je een goede verluchting in de ruimte die je hebt. Ga je het dak aan passen of kies je voor een eenvoudig systeem wat altijd goed werkt. Namelijk een mechanische verluchting.

Materiaal, is een persoonlijke keuze

Als er gekozen gaat worden voor een goed nieuw hok. Denk dan goed na wat voor materialen gebruikt gaan worden.Geimpregneerd rabat, kunststof of hardhout er zijn volop mogelijkheden. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt.

Ook het dak van een duivenhok kan op verschillende manieren worden gemaakt. Gewoon met golfplaten of toch een pannendak. Misschien liever een lessenaarsdak of toch maar een puntdak.

Het beste is om voordat je een duivenhok gaat aanschaffen. Eerst even contact op te nemen met een expert. Hiervoor zou ik dhr Eikelboom ,zelf ook een goede duivenmelker raadplegen’. Je kunt hem mailen op info@hokkenbouw.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *