Postduiven houden

Postduiven houden is in deze drukke tijd een verademing. Een terug naar de natuur gevoel geeft het je bijna. Heerlijk nergens aan denken, alleen het gekoer van je duiven om je heen. Wat wil je nog meer.

Postduiven houden kost geld

Kost het houden van duiven veel geld, kost het veel tijd. Welnee laat je gewoon niet gek maken door de fanatiekelingen onder ons. Ook met weinig geld kun je veel plezier aan je postduiven beleven. En al koop je de duurste duiven dan nog is dat geen garantie dat je een legende wordt. Belangrijkste bij postduiven is het ontwikkelen van een fingerspits gevoel en dat bereik je eerder met minder duiven.

Wat heb je nodig

Wat heb je nodig, een hok om mee te beginnen. Je kunt beginnen met een klein hok of direct met een groot hok het plezier zal er niet minder om zijn. Ook duivenmelkers met weinig duiven kunnen prijzen winnen. Ik zal het je sterker vertellen dat overbevolking de reden is dat veel jongen duiven niet meer thuis willen komen tijdens een wedstrijd. Het is de natuur wanneer er veel jongen duiven geboren zijn dan willen de jongen duiven een eigen territorium hebben. Zeker niet om elke vierkante centimeter vechten. Ze gaan een eigen plek zoeken en dat hoeft zeker niet de plek te zijn waar ze zijn geboren. Overbevolking is de reden van stress. Stress is vaak de reden dat je duiven snel ziek worden. maar ook de boosdoener waarom veel duiven niet meer naar huis willen komen.

Kost het veel tijd

Kost het duiven houden veel tijd. Ook dat is niet waar, pure onzin. Je bent echt niet verplicht om aan elke wedstrijd mee te doen. Het is niet nodig om elke Zaterdag thuis te blijven en op je duiven te wachten. Tegenwoordig worden duiven met een elektronische klok geregistreerd. Dus moet je boodschappen doen met je vrouw ga lekker je ding doen. Postduiven is ontspanning en hobby absoluut geen werk. Er zijn wedstrijden van April tot en met September. Elke week kun je mee doen maar dat is geen verplichting. Het duiven houden is wat de hobby leuk maakt. Een keer meedoen met een wedstrijd is een toevoeging aan die hobby.

Regelmaat is belangrijk

Regelmaat ook zoiets. Moet je elke dag zelfde tijd je duiven verzorgen. Denk het niet. Wanneer je duiven ingekorfd zijn hebben ze ook geen regelmaat. Elke dag zelfde tijd eten geven wat een onzin. Je duiven gaan absoluut niet dood wanneer je een keer je duiven geen eten geeft om zes uur ‘s avonds. Ik zal het je nog wat anders vertellen, postduiven gaan echt niet dood wanneer je een keer geen eten geeft. Wauw, denk dat ik heel veel boze berichten zal krijgen nu.

2 thoughts on “Postduiven houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *