Verloren kenmerken en eigenschappen

Veel liefhebbers van diefkroppers maar ook liefhebbers die andere rassen kweken, fokken elk jaar duiven in grote hoeveelheden. Voornamelijk om een mooier type te kweken, een aparte kleurslag of een net wat grotere krop. De vliegkenmerken en werkeigenschappen waar het werkelijk om gaat bij een diefkropper worden uit het oog verloren. Om die reden zijn er al veel rassen die niet meer doen wat ze jaren wel deden.

Nieuwe duivenliefhebbers haken af

Rollers rollen niet meer, hoogvliegers halen de dakgoot niet eens, postduiven weten de weg naar huis niet meer, diefkroppers hebben geen hokwerk meer en ga zo maar door. Nieuwe liefhebbers haken na een paar jaar af omdat de reden waarom ze met een bepaald ras zijn begonnen. Uiteindelijk toch niet voldeden aan de rasbeschrijving.

Stop met duiven vermeerderen begin met kweken

Om te voorkomen dat nieuwe liefhebbers onze diefkroppers negatief gaan bekijken. Is het belangrijk om niet mee te doen aan alleen het vermeerderen van duiven maar alleen te kweken met dieren die hun stam of ras eer aan doen. Alles wat niet deugd niet mee kweken, niet verkopen of weggeven maar maak er een heerlijke soep of pastei van.

Verkoop alleen kroppers waar je trots op bent

Alleen de dieren die werkelijk hun naam eer aan doen mag je verkopen of weggeven. Zo voorkom je dat nieuwe liefhebbers na enkele jaren alweer stoppen met de hobby. En bevorder je dat we tot in lengte van dagen onze hobby kunnen delen met andere duivenliefhebbers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *