Wat is beter een bastaard of raszuivere kropper

Wat is beter een bastaard of raszuivere kropper

Rasdieren hebben meer tijd nodig

Het trainen van pieper tot ervaren diefkropper kan tot wel drie jaar duren. Even een jonge doffer ergens halen en dan denken dat hij de duiven van je buurman binnen zal halen is een unicum. Sommige dieren zullen op jonge leeftijd vast wel eens een duif meelokken maar de meest rassen hebben tijd nodig om uit te groeien tot een goede diefkropper.

kropperBastaarden ontwikkelen zich sneller tot een diefkropper

In veel gevallen zal een bastaard kropper sneller zover zijn als een raskropper. Omdat bastaard kroppers vaak veel vitaler zijn en dat is een belangrijke eigenschap om bij de dames succesvol te zijn. Als een duivin mag kiezen tussen een zielepoot die ze eigen jongen niet kan voeren of een stoere doffer die wel uitstekend voor zijn jongen kan zorgen. Zal een duivin voor de beste optie kiezen om haar nageslacht een gezonde start te kunnen geven.

Er kan maar 1 kropper de beste zijn

Belangrijk bij het trainen van diefkroppers is goed kunnen observeren, geduld en gezond verstand. Het is niet mogelijk om met honderden duiven goede diefkroppers te trainen. Afhankelijk van de tijd die je hebt. Is een stuk of tien doffers toch wel het maximale. Daarbij kan maar 1 doffer de beste zijn of je er nu honderd of tien hebt.

Dus wat is nu beter, raszuiver of een bastaard kropper

Terugkomend op de vraag wat beter is, een bastaard of raszuivere kropper. Is het antwoord dat het geen kwestie is van wat beter is. Allebei is goed, een raszuiver dier zal wat meer tijd nodig hebben als een bastaard over het algemeen. Belangrijk is de tijd die je wilt investeren en de juiste keuze kunnen maken. Door te kijken naar de individuele eigenschappen van het dier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *