Diefkroppers

Succes met jonge duiven

Spelen met jonge duiven lukt alleen wanneer je duiven gezond zijn. De enige die kan bepalen of je duiven gezond zijn is de dierenarts. Dus mest verzamelen van de laatste 5 dagen. Een paar duiven in de mand mee nemen naar de duivenarts en een keeluitstrijkje laten nemen. Duivenarts bekijkt je duiven, de mest en het keeluitstrijkje en kan dan bepalen of je kolonie met postduiven gezond is of niet.

Slagen met jonge duiven

Slagen met jonge postduiven is een combinatie van heel veel factoren bij elkaar. En er is zeker geen pasklaar antwoord te geven zodat er een succesformule ontstaat. Vele wegen leiden naar Rome en er is zeker geen methode die je moet volgen maar eerder je gezond verstand gebruiken. Je duiven observeren, tijd met ze doorbrengen, probeer je duiven te begrijpen.

Jonge duiven moet je opvoeden

Jonge postduiven moet je opvoeden en manieren leren. Dat is eigenlijk het belangrijkste in het eerste jaar. Ben je op de goede weg gaat de rest een stuk makkelijker. Je zult zelfs prijs gaan spelen.

Op tijd binnen komen

Jonge duiven moeten luisteren en direct binnen komen wanneer je ze roept. De enige manier is niet teveel voer geven. Ze mogen natuurlijk ook niet verhongeren. Zelf geef ik op drie duiven één hand voer en dat doe ik ’s ochtends vroeg en eind van de middag.

Angst, panische angst

Hoe kun je verwachten dat jonge postduiven naar huis komen. Wanneer ze tegen de ramen vliegen op het moment dat ze je zien. Angst voorkomen begint al wanneer ze pas geboren zijn. Neem je jonge duiven regelmatig in je hand. Breng tijd met ze door zodra je ze gespeend heb. Jaag ze vooral niet op maar leer ze bijvoorbeeld in je jonge duivenmand te eten. Wil je je duiven in de hand nemen hoef je alleen wat voer in je jonge duivenmand te doen, duiven springen erin. Jij doet het klepje dicht en je kunt ze in alle rust pakken als dat nodig is.

Doe normaal, gaat om een plastic vaantje

Postduiven hechten zich aan het milieu, aan de omgeving, het hok zelfs aan de duivenmelker. Postduiven voelen het aan hoe een duivenmelker zich voelt. Is een duivenmelker gestrest zal een duif ook gestrest en angstig worden. Gedrag je niet anders dan anders wanneer je duiven thuis komen van een wedstrijd. Wil je goed kunnen spelen met je jonge postduiven doe dan vooral normaal.

TIP Weet je waarom duivenmelkers altijd een stofjas dragen. Omdat ze er dan altijd hetzelfde uit zien. Het draagt bij aan vast waardes bij het duivenhok waar postduiven zich weer aan hechten.

Je hebt meer nodig om goed te spelen

Een goed hok is fantastisch als je dat hebt. Maar dat is geen garantie om goed te spelen. Regelmatig naar de duivendokter gaan is ook geen garantie. Denk je dat het succes in het duurste voer zit. Ook dat is het geheim niet.
Het gaat om slechts één ding en dat is respect en aandacht voor je duiven. Ennn, daarmee zijn duivenmelkers met weinig duiven in het voordeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *