Spartaanse methode

Spartaanse methode

Spartaanse methodes in de duivensport zie je steeds vaker. Sommige zeggen het maar doen het niet. Andere zeggen het en het resultaat mag er wezen.

Bennie de Vries uit Bolsward

Meneer de Vries uit Bolsward is er zo één die zegt wat ie doet en doet wat ie zegt.
Bennie beschikt over een stronthok, een stinkhok en een echt duivenhok maar voordat je als jonge duif daar terecht komt moet je heel wat overleeft hebben. Het zijn dan ook alleen de echte overlevers die het redden.

Het stronthok

Laten we beginnen met het stronthok. Dit is een open hok waarin het net zo hard waait als dat het buiten het hok doet. Schoonmaken is een unicum en gebeurt hoogstens eens per jaar mits hij niet vergeet. Als jong duifje begin je je leven in het stronthok. Waar er niet of nauwelijks naar om gekeken word. Medicijnen komen het stronthok niet in. Je overleeft of je sterft meer keuze is er niet. Hok staat in de winter altijd open en overleef je de roofvogels en allerlei ziektes dan mag je het jaar erop naar het stinkhok.

Het stinkhok

Het stinkhok is al niet veel beter dan het stronthok maar er is tenminste een scharretje waar je op kan zitten. Dus er is sprake van enige luxe wanneer je alleen het stronthok gewend bent. Voer bestaat uit het Beijers voer en dan voornamelijk aangevuld met groente uit eigen tuin. Soms staat er water op het hok, soms ook niet en dan moet je maar kijken wat je doet. Je mag wel twee wedstrijden spelen zoals Ruffec en Limoges. Maar of ik blij zou zijn als ik met mijn duiven in hun mand moet zitten.

Het duivenhok

Gefeliciteerd het is een hele prestatie als je uiteindelijk in een normaal duivenhok mag wonen. Degene die er komen hebben het ook echt verdient. Zijn ijzersterk, supergezond en weten aan de roofvogels te ontkomen. Wat deze duiven iedergeval hebben is overlevingsinstinct.

Resultaat van deze spartaanse methode

Het resultaat is niet slecht te noemen en zet je aan het denken. Degene die overleven en prijs hebben gewonnen op de zware fond mogen de rest van hun leven blijven. De duiven worden zelfs op negenjarige leeftijd nog gespeeld en met succes.

1e prijs van Limoges
nationaal St. Vincent 13 – 16 – 38
Jaren met 15 tot 20 keer teletekst

Laat maar weten of deze manier van duiven houden wat voor je is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *