Tilduiven tentoonstelling

Tilduiven tentoonstelling L.K.C. 2015 organiseert op zondag 29 november 2015 alweer de vijfde tentoonstelling waar de beste en mooiste diefkroppers en tilduiven tentoongesteld worden.
L.K.C. staat voor Leidse Kropper Club een spontaan inititief van onderandere Roger van Duivenbode en Kees Mens. Je kunt niet lid worden van deze club, er is geen bestuur, ringen kun je hier ook niet kopen. Gewoon spontaan, leuk en gezellig elk jaar weer een tentoonstelling organiseren waar het niet gaat om rasstandaarden maar om de echte tilduiven en diefkroppers. Zelfs een lelijke duif is  mooi, als die maar genoeg vreemd in ze staart meesleept.

Wie zijn er welkom op deze tentoonstelling

Alle Tilduiven en Diefkroppers zijn welkom en zullen door de bezoekers zelf beoordeeld worden. Meeste stemmen gelden, geen keurmeesters, geen rasstandaards, geen moeilijk gedoe maar de keuring wordt gedaan door de bezoekers van de tentoonstelling. Nog nooit is uw mening en aanwezigheid zo belangrijk geweest. Welke Diefkropper wordt als mooiste diefkropper beoordeeld. Geringd of ongeringd, ras of bastaard, autochtoon of allochtoon. Elke duif is van harte welkom om door het kritische publiek te worden beoordeeld. Of je nu wel of geen lid bent van een club maakt niet uit, iedereen is welkom.

Films kijken

Er is deze middag ook een filmhoek waar verschillende dvd’s afgespeeld worden van de Tilduivensport en Spaanse kroppers . Even wat oude herinneringen of inspiratie opdoen. In de filmhoek is er van alles te zien.

Duiven kopen

Ook is er een verkoophoek aanwezig om meegebrachte duiven te verkopen , kooien zijn te huur voor slechts € 1 ,- per stuk. Een uitgelezen kans om topduiven te kopen tegen hele schappelijke prijzen.

Sterke verhalen

tentoonstellingAl die sterke verhalen dat er zulke mooie duiven op de til worden gehouden kunnen nu bewezen worden . Laat jou mooiste duiven zien en misschien win jij wel een prijs?  Behalve elkaars mooiste duiven laten zien en erover praten, beloofd dit net als alle voorgaande jaren weer een fantastische dag te worden. Waar iedereen  welkom is.

Toegang is gratis

Entree is gratis dus noteer 29 November in je agenda en zorg dat je er bij bent. Mee doen met de tentoonstelling kost slechts € 1,50 -per duif.  Dus laat jouw mooiste duiven zien !!! Kans dat je wint is zeer groot als je duif maar vitaal, gezond en de show steelt.

Prijzen worden verdeeld onder de :

– Mooiste Oude doffer;
– Mooiste Oude duivin;
– Mooiste Jonge doffer;
– Mooiste Jonge duivin.
Programma ;

  • inkooien op zondag 29 november tussen 9.30 en 10.30 uur .
  • continu toegang bij de duiven . Keuring tot 13.00 uur
  • prijsuitreiking 14.00 uur daarna loterij met div. duivenartikelen .
  • uitkooien om 16.00 uur

Adres ;

L.P.C. clubhuis Voorschoterweg 8 a Leiden –  voorheen het jeugddorp
Meer informatie bij Roger van Duivenbode en Kees Mens

Laat even een reactie achter als je mee gaat doen

5 thoughts on “Tilduiven tentoonstelling

  1. Het was leuk en zeer gezellig , er hadden echter nog wel wat beesten bij gekund . voor degene die het gemist hebben volgend jaar wellicht ?
    mijn complimenten / met dank aan de organiserende heren Roger van Duivenbode en Kees Mens !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *