Torsten Hackenberg

Torsten Hackenberg, lees zelf het verhaal

Duitsland is gek op duiven en dan met name Torsten Hackenberg. Hij is gek op Spaanse kroppers en niet zomaar kroppers.

torsten hackenbergTorsten Hackenberg

Torsten heeft zijn leven lang  duiven gehad met name postduiven en tiplers. Maar afgelopen jaar heeft hij op zoektocht naar Moroncelo’s de Pica ontdekt in Nederland.

Pica maakt indruk

De Pica heeft een dusdanige indruk gemaakt op Torsten dat hij bijna wekelijks naar Nederland reed om een paar Pica’s te kunnen scoren. Twee uur heen en twee uur weer terug. Meestal had hij pech en deed over een rit 4 tot 5 uur. Maar hij had het er graag voor over om aan gratis topdieren te komen.

Duitse vrienden

Inmiddels heeft Torsten een aantal Duitse vrienden ook zover gekregen dat ze Pica’s willen houden. Voornamelijk door de manier waarop wedstrijden worden gehouden. Gewoon met je Pica’s naar een willekeurige locatie, je Pica’s laten vliegen en op dezelfde locatie je Pica’s weer op kunnen pakken om naar huis te gaan. Geen enkel ras kan dat uit zichzelf. Daarnaast is de Pica reuze tam wat het een geweldige duif maakt.

Pica’s te kort

Maar goed, we hadden het over Torsten en zijn vrienden. Nederland kon heel wat duiven leveren aan Duitsland maar niet genoeg. Toen besloot Torsten Hackenberg en een paar Duitse vrienden om naar Spanje te gaan en daar een aantal Pica’s te halen. Om aan de grote vraag van Pica’s in Duitsland te kunnen voldoen.

Overdrijven is echt Duits

Op zijn reis door Spanje begin Juli 2016 is het niet bij een paar Pica’s gebleven. Hij heeft maar liefst 93 Pica’s en een aantal echte Valenciano Antiquo’s meegenomen.  Als Nederlandse Pica liefhebber is dit ongekend. En geeft een welkome boost aan de Picasport want nu kunnen er ook wedstrijden in Duitsland worden gehouden.

Bijzondere aanwinst

De vader van bijna alle Spaanse kropperrassen. Het was een hele klus omdat er maar weinig liefhebbers zijn die nog de echte oude lijnen bezitten. Uiteindelijk na heel lang zoeken toch gevonden in een afgelegen dorp bij een al oudere liefhebber. Hier vond Torsten Hackenberg de oude lijnen van de Valenciano Antiquo. Deze Valenciano Antiquo is al meer als drie generaties in de familie van deze liefhebber. Waar de Valenciano Antiquo nog echt wordt gebruikt zoals hij bedoeld is. Duiven vangen als aanvulling op het menu. In het begin wilde deze liefhebber geen duiven verkopen. Maar na het zien van enkele video’s van de echte Valenciano Antiquo’s in Nederland. Ging hij uiteindelijk toch overstag en kon Torsten drie koppels meenemen. Een fantastische aanwinst. Er zijn in Nederland slechts twee serieuze liefhebbers en nu dus één in Duitsland. die deze oude lijnen in stand blijven houden en proberen te voorkomen dat het ras een modegrill wordt en verdwijnt.

Nederland profiteert

Ook voor de Nederlandse Picaliefhebbers is de grootschalige import van Pica’s een welkome aanvulling op de bestaande bloedlijnen. Met 17 geïmporteerde Pica’s voor Nederland. Alhoewel we in Nederland  ons geen zorgen hoeven te maken over inteelt vanwege de goede stammenregistratie. Is het altijd weer leuk om nieuwe bloedlijnen Nederland binnen te krijgen. En niet te vergeten de Valenciano Antiquo, al zal dit ras nooit voor het grote publiek beschikbaar worden. Is het een fijne gedachte dat dit oude ras nog steeds bestaat.

Als het te mooi is om waar te zijn, is het niet waar

Het is nu alweer bijna Oktober en nog steeds wachten we in Nederland op de meegebrachte dieren van Torsten. Heel vreemd want ook via zijn FB is er geen enkel videofilmpje te zien van zijn belevenissen in Spanje. Daarnaast wordt elke afspraak om de dieren op te halen weer afgezegd. En is er geen Pica liefhebber te vinden in Duitsland. Ook via zijn vriendenlijst op FB zijn we op geen enkele Duitse Pica liefhebber gestuit. Het enige is een website met vermelding naar de Nederlands site. Ondertussen zijn al meerdere negatieve verhalen boven water komen drijven.
Zou Torsten nog komen nu drie maanden later of zijn de Nederlandse duivenliefhebbers flink in de maling genomen door Torsten Hackenberg.
 

1 thought on “Torsten Hackenberg, lees zelf het verhaal

  1. Dit Torsten Hackenberg voorheen Onischke merkte zeer ongemakkelijk in alle grote Duitse clubs (DFU, DHC, DFC) in de afgelopen jaren.
    Vanuit mijn eigen ervaring kan ik alleen maar waarschuwen tegen deze meneer en niet mee te doen met hem.
    Greetings from Germany

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *