Richard Belt – tilduiven

Was niet zo lang geleden bij Richard Belt in Woubrugge en zoals iedereen weet ben ik gek op Spaanse kroppers. Richard Belt is gek op Haagse tilduiven en ik snap nu wel waarom hij gek is op deze tilduiven.

Super conditie

Wat mij vooral tijdens het hok bezoek opviel was dat ondanks de ruitijd zijn Haagse tilduiven in topvorm zijn.  Doffers lieten een ongelofelijk goed hokwerk zien maar wat vooral opviel was dat de tilduiven een groot gebied afzochten naar verdwaalde duiven. Een belangrijk item waar ik mij ook op focus bij het fokken van diefkroppers.

Krasdoffer als bewijs

Richard liet een prachtige krasdoffer vliegen die gelijk het luchtruim koos en al gauw hoogte maakte.  Met steeds wijdere cirkels verdween deze doffer uiteindelijk uit zicht. Zijn Haagse tilduiven vliegen het hele dorp af op zoek naar verdwaalde duiven.  Nu is Woubrugge niet zo groot maar de meeste Haagse tilduiven komen het gat niet uit. De Haagse tilduiven van Richard vliegen makkelijk tot 1000 meter in de omtrek van het hok. Bewijs werd geleverd door de krasdoffer die te vinden was op de kerktoren waar meestal wel een verdwaalde postduif te vinden is.
Helaas had de kras doffer dit keer geen geluk en keerde naar circa een uur vliegen weer terug waarbij hij vlak over de hagen en binnentuinen vloog om trefzeker lucht op plat te maken.
Richard is begonnen met duiven houden toen hij .nog een kind was. Hij is nu  pas 25  jaar oud wat hem tot de jongere tilduiven liefhebbers maakt. Net als elke Haagse tilduiven liefhebber moet je in het begin wel even de fijne kneepjes van deze hobby leren. Hij had het geluk dat een doorgewinterde tilduiven liefhebber hem aan fantastisch kweek materiaal hielp.

Haagse tilduiven voor de toekomst

Door verstandig en met goed vakmanschap verder te kweken heeft Richard een stam haagse tilduiven in zijn hok met een sterke potentie voor de toekomst van de tilduiven sport. Er zal steeds meer behoefte komen aan tilduiven die ook werkelijk uit de buurt op zoek gaan naar verdwaalde duiven. Ben je op zoek naar echte gaanders ben je bij Richard op het goede adres al kweekt hij eigenlijk alleen voldoende om zijn stam op peil te houden.

Jammer, maar je weet maar nooit

Het was dan ook heel jammer dat ik geen doffer van hem mee kreeg want voor duiven van dit kaliber heb ik altijd wel een hokje over. Misschien dat dit artikel ertoe bijdraagt dat ik volgend jaar een doffer van hem mag kopen  😉 Zodat ik eindelijk is een goede Haagse tilduif op het hok heb.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *