Postduiven motiveren

Wat je niet wist over het motiveren van postduiven

Motiveren van postduiven om zo snel mogelijk naar huis te komen wordt gedaan door verschillende motivatie systemen toe te passen.

Zo kennen we vormen van het nestspel, weduwschap of kotjesspel. En waarschijnlijk zijn er nog wel meer motivatie systemen. Maar wat je niet wist over al deze motivatie systemen ga ik je nu onthullen.

Postduif motiveren naar huis te komen is onzin

De hele postduiven wereld zal over mij heen vallen. Maar ik zeg het toch. Je hoeft een postduif niet te motiveren om naar huis te komen. Het zal je verbazen maar elk systeem wat je toepast is niet nodig om je postduiven naar huis te doen komen.

De verschillende spelsystemen hebben maar 1 doel en dat is ervoor te zorgen dat een postduif zo lang mogelijk een volledig verenkleed heeft om optimaal aan wedstrijden te kunnen deelnemen. Daarnaast zal een postduif zich prettig en op ze gemak moeten voelen in het duivenhok.

Welk systeem je ook toepast een postduif zal niet sneller vliegen om naar huis toe te komen door het spel systeem. Een goed veilig hok, voer en water is al meer dan voldoende om je postduiven te motiveren naar huis toe te komen.

Even wat verkeerde aannames opruimen

Een postduif komt niet naar huis omdat hij of zij een partner heeft in het duivenhok. Die zogenaamde partner is een postduif na een paar uur al vergeten. Echt zo monogaam zijn postduiven niet vooral de doffers. Een postduif gaat gewoon op zoek naar een andere partner. Een postduif mist zijn partner totaal niet.

Komt een postduif dan terug omdat hij bang is dat zijn plekje in het duivenhok wordt ingenomen door een andere duif. Ook niet, dat is die postduif direct vergeten zodra hij of zij uit het hok is onderweg naar de lossingsplaats.

Waarom komt een postduif dan naar huis vanwege de jongen die hij of zij heeft. Ook niet, zelfs voor een paar jongen vliegt een postduif niet honderden kilometers om terug te keren naar zijn hok.

Waarom komt een postduif terug naar zijn hok

Heel simpel vanwege zijn homing instinct zoals Engelsen zeggen. Een postduif heeft van nature de drang om altijd weer naar huis terug te keren. Niet vanwege zijn partner, jongen of territorium. Een postduif wilt alleen maar naar huis. Omdat ie van ze duivenhok houd. Zijn soortgenoten, het voer en water. Wellicht ook nog de duivenmelker die zijn hok schoon houdt. Meer is er niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *