Vitaminen onzin

Vitaminen onzin

Vitaminen onzin, eindelijk is de waarheid over de onzin of zin van vitamines. Wanneer je je duiven goed en vers voer geeft is het verstrekken van extra vitamine niet nodig. Het probleem is echter dat een zak duivenvoer gemiddeld een half jaar oud is en daardoor al heel wat vitamines is kwijtgeraakt. Zo zie je dat het antwoord toch wat ingewikkelder is.

Waarom vitaminen geven

Onze postduiven leveren buitengewone prestaties tijdens de wedstrijden. Hierdoor is geven van extra vitamines niet eens zo verkeerd. Net als het geven van vitamine tijdens ziekte of stress omstandigheden.

Vitamines zijn van belang omdat zij bijdragen aan een goede werking van het enzymsysteem. Maar is het nodig dat wij dan chemische vitamine toedienen aan onze duiven. Nee, de beste vitamine is nog steeds net ontkiemt voer. Vitaminegehalte neemt dan 600% toe maar dat is nog niet eens het allerbelangrijkste. Het biotine gehalte neemt dan ook 50% toe. Hierdoor krijgt de stofwisseling een enorme boots waardoor een duif makkelijker herstelt na een zware vlucht.

Niet geheel onbelangrijk met natuurlijke vitaminen geef je nooit teveel maar altijd precies voldoende.

Hoeveel vitamine geven we dan

Probleem is echter wanneer geven we extra vitamine en hoeveel extra vitamine geven we dan. Bij vitamine uit een potje is dat lastig want je geeft of teveel of te weinig omdat het potje al over datum is. Teveel is niet goed, te weinig heeft geen effect. Daarnaast heb je geen idee hoeveel vitamine je duiven nodig hebben omdat de behoefte aan vitamine verschilt per individu maar ook afhankelijk is van externe factoren zoals inspanning en stress. Het blijft dan ook altijd een vaag gebied en de ideale hoeveelheid is niet te bepalen. Komen we toch weer bij de natuurlijke vitamines uit.

Natuurlijke of chemische vitamine

Het verschil is vergelijkbaar met een wilgentak of een doos met aspirine.
Dezelfde werkzame stoffen met dat verschil dat je van een doos vol aspirine flink ziek kan worden.
Maar niet van een buik vol met wilgentakken.
Reden hiervoor is dat chemische producten een opbouwende werking hebben en natuurlijke producten ook een zelfreinigende werking hebben. Om deze reden altijd kiezen voor natuurlijke vitamine en geneesmiddelen.

Ben je overtuigd dat natuurlijke vitaminen beter is voor je duiven dan uit een potje.
Laat het hieronder even weten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.