Henk van der Linden, al jarenlang geweldige uitslagen

Henk van de Linden heeft al sinds mensenheugenis postduiven. Deze Amsterdammer woonde op de Madurastraat op drie hoog achter in Amsterdam Oost. En duivenmelkers uit Amsterdam Oost kregen het duivenmelken met de paplepel ingegoten. Denk aan Henk Visser uit de Bankastraat, Piet Rol, Gebroeders Fanger of Hennie Lagrouw om er maar een paar te noemen.

Van Amsterdam naar Almere Haven

Dat Henk altijd goed oplet dat merk je goed aan hem want Henk staat altijd bovenaan in de uitslagen van afdeling zeven. Maar afdeling zeven is geen Amsterdam Oost en dat klopt want Henk woon al jaren in het gezellige Almere haven. Waar Henk speelt tegen sterke tegenstanders maar altijd met het welzijn van de duiven voorop. Ondanks de topuitslagen van Henk zal het nooit ten koste gaan van zijn duiven. De gezondheid en het welbevinden van de kolonie postduiven van Henk is altijd het belangrijkste. Belangrijker dan een mooie beker of een Delfs blauw bord. Wat Henk van de Linden tot een duivenliefhebber Pur sang maakt.

Verzorging eerste klas

De verzorging van zijn kolonie postduiven is niets op aan te merken. Zijn hokken zijn altijd perfect schoon of je nu ’s ochtends of ’s middags komt kijken. Je zult geen strontje op de grond zien liggen. Lijkt wel of zijn postduiven zelf het hok schoonhouden want ondanks een drukke baan wordt zijn hok twee keer per dag schoongemaakt en gestofzuigd. Maar ook nog eens regelmatig gedweild. Ik moet eerlijk zeggen dat er in mijn huiskamer meer stof te vinden is dan in zijn duivenhok. Daarom denk ik ook dat zijn Truus ook geen onverdienstelijke rol speelt bij de hobby van haar man.

Onverbeterlijke streber

Dat Henk fanatiek is dat weten de meeste mensen wel. Wat ook altijd resulteert in een continue zoektocht naar nog betere kwaliteit postduiven. Zo heeft Henk in 2021 maar liefst 15 jonge duiven van Henk Roest overgenomen. Wat voor een nieuwe upgrade moet zorgen van zijn toch al sterke stam duiven. We gaan het meemaken dit jaar. 2021 wordt weer een topjaar voor Henk. Kijk ook eens op zijn website en lees ook zijn columns eens waar Henk regelmatig zijn hart op lucht. Tenslotte is Henk een Amsterdammer en het hart van een Amsterdammer ligt op zijn tong. Vandaar dat je er wat korreltjes zout overheen moet strooien. Want zoals we in Amsterdam zeggen, de soep wordt nooit zo heet gegeten als die wordt opgediend, toch Henk. www.depostduif.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.