Robin Rigter, bescheiden nationaal kampioen

Sommige dingen begrijp je niet.

Laten we Robin Rigter uit Eemnes eens nemen. Jonge kerel, 31 jaar, mooie en lieve vriendin en sinds 2015 serieus bezig met de postduivensport. Daarvoor altijd wel duiven gehad op de boerderij van zijn vader maar meisjes waren toen leuker dan duiven en geef hem eens ongelijk.

Binnen drie jaar aan de top

In 2015 serieus de duivensport opgepakt. Op zoek gegaan naar kwaliteitsduiven. Drie jaar later in 2018 presteert deze jonge vent het om Jongen duiven kampioen van Nederland te worden. Toeval of beginnersgeluk zul je denken. Niets is minder waar. In 2020 staat Robin op de achtste plaats van Nederland met zijn jonge duiven. Laten we even verder gaan 5de Generaal Grootmeester Jonge Duiven NPO, Keizer generaal snelheid van regio 1 Hilversum en omstreken en zo kan ik nog wel veel meer opnoemen. De ene na de andere kampioenschap trekt hij naar zich toe.

2021 het jaar van Robin Rigter

Dit jaar is ongelofelijk wat er gebeurt. 6 top duiven kwijtgeraakt, 3 top duiven die pas na drie weken weer thuis komen en een aantal duiven zwaar gewond. Maar toch, wie staat er bovenaan bij de Vitesse kampioenen, wie staat er bovenaan bij de midfond kampioenen? Juist Robin Rigter weer die laat zien hoe je met duiven moet spelen. En het jonge duivenspel moet nog beginnen dus hou hem in de gaten.De verwachtingen zijn hoog gespannen en waar sluit hij het jaar mee af. Vitesse kampioen van Nederland.

Geweldige kolonie duiven

Het geheim van Robin is een geweldige kolonie duiven opgebouwd uit de kolonies van H. Hak, Vader en Zoon Calis maar ook Onno Okhuijsen. Zijn het alleen duiven van de grote kampioenen waarmee Robin weet te presteren. Echt niet, ook met duiven van marktplaats scoort hij geweldig. Met een neus voor kwaliteit weet hij top kwekers te selecteren voor zijn kolonie duiven. Kijk maar eens naar de Dominator nu al legendarisch te noemen, een fantastische vliegdoffer maar nog betere kweekdoffer die alleen maar kwaliteit vererft. Zo kan Robin ook altijd weer vertrouwen op zijn kolonie duiven en geloof mij maar het bulkt van kwaliteit. Dat bewijst ook wel de vele duivenmelkers die bij hem een jong mogen halen. Je zult nooit bedrogen uitkomen en altijd met een geweldige aanwinst voor je duivenhok thuiskomen.

Jonge duivenspecialist

Omdat Robin in 2018 nationaal jonge duiven kampioen is geworden. Mag je hem wel de specialist noemen. Maar als je denkt dat hij honderden duiven teelt om mee te doen. Kan ik je verrassen. Robin kweekt er hooguit dertig tot vijfdertig voor zichzelf. Vervolgens nog eens twintig voor zijn broer en vijftien voor zijn vader. Het zal je niet verbazen dat ook zijn vader en broer uitstekend presteren met de duiven van Robin. Zoveel duiven hoef je dus niet te hebben, kwaliteit boven kwantiteit is zijn motto.

Uitmuntende verzorging

Veel duivenmelkers durven nog al eens risico’s te nemen. Robin niet, de gezondheid en het welbevinden van zijn duiven staat altijd voorop. Wordt er slecht weer verwacht dan blijven de duiven thuis. Robin speelt alleen als hij zeker weet dat zijn duiven er klaar voor zijn. Dat merk je ook op zijn hokken. Ziet er altijd keurig uit, uitstekende verluchting en verder niks bijzonders. Behalve die grote Mechelse herder die je het liefst levend wilt verscheuren.
Het voeren van de duiven is geen hogere wiskunde. Gewoon een goede mengeling van Beyers en volle bak voeren. Wanneer de duiven terug komen wat proteïnen en een dag voordat ze worden ingekorfd wat extra eiwitten. Maak het jezelf vooral niet te moeilijk zegt hij. Zijn duiven weten zijn denkwijze iedergeval te waarderen kunnen we in de uitslagen zien.

Robin blijft bescheiden


Denk je dat Robin in de schijnwerpers staat, welnee. Je ziet alleen de gevestigde orde die in de schijnwerpers staan bij de diverse duivenbladen en websites. Hoe dat komt, ik denk dat het komt door de bescheidenheid van Robin. Maar goede wijn behoeft geen krans zeggen we wel is. En dat is ook zo, kijk naar de uitslagen die van begin af aan zijn om te watertanden. Menig ouwe rot kan alleen maar dromen van zulke overwinningen die jaar in jaar uit worden behaald. Zou dat een reden zijn dat je maar weinig hoort van Robin Rigter, de ouwe garde schaamt zich gewoon rot als ze weer een pak slaag hebben gehad van Robin en hebben het dan ook liever niet over hem. Maar niemand kan nog om Robin Rigter heen, een geweldige duivenmelker met een fantastische kolonie postduiven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *