Guus Nieuwmans

Guus Nieuwmans – columnist

Guus Nieuwmans is toch wel één van de meest geruchtmakende voorzitters van ons belang geweest. En heeft heel veel voor “ons belang” en zijn leden gedaan. Door een ernstige ziekte moest Guus het stokje overdragen. Maar Guus is nog niet van het toneel verdwenen.

Guus Nieuwmans

Guus is in 1946 met tilduiven begonnen. Als ik het goed heb was Guus toen net 5 jaar oud. Maar als je dan van je vader je eerste twee tilduiven krijgt ben je wel direct geïnfecteerd met het duivenvirus.
Je kwam ook niet meer van het virus af want in de jaren 50 en 60 stond er op elk dak of in elke tuin wel een duiventil. En op de meeste balkons kon je ook wel een paar donderhokken vinden. Bijna iedereen in den Haag had toen wel tilduiven.

Ving 700 tilduiven per jaar

Een beetje tilduivenhouder ving in die tijd met gemak 600 tot wel 700 tilduiven per jaar. Tegenwoordig is dat een stuk minder maar volgends de oud voorzitter van ons belang neemt de tilduiven sport weer elk jaar toe en komen er steeds meer nieuwe leden bij. Guus schat dat er alleen in den Haag wel 1000 liefhebbers te vinden zijn. Ons belang heeft een leden bestand tegen de 400 leden aan.

Guus weet iedereen te interesseren voor deze hobby

Guus Nieuwmans kan iedergeval fantastisch vertellen over de tilduivensport. Wie wist dat Mick Jagger een graag geziene gast was in de duiventil van Guus Nieuwmans. Guus weet behalve bekende artiesten ook de jonge Hagenezen te interesseren voor de tilduivensport.

Wat is de verrassing

Jammer genoeg is Guus geen voorzitter meer van “ons belang”. Zelfs geen lid meer van “ons belang”. Veel Haagse tilduivenliefhebbers uit den Haag en omstreken missen zijn verhalen, kennis en anekdotes.
De redactie van deze website heeft Guus Nieuwmans zo gek gekregen om in het vervolg zijn verhalen, kennis over de sport en vele anekdotes met onze lezers te delen.

Guus Nieuwmans is nu columnist van diefkroppers.nl

Guus Nieuwmans is een icoon voor de Haagse tilduivensport. Een spraakmakende voorzitter geweest van “ons belang”. Met trots kunnen wij zeggen nu een gewaardeerd columnist voor diefkroppers.nl Binnenkort hopen we dan ook de eerste artikelen van Guus Nieuwmans te kunnen plaatsen.

1 thought on “Guus Nieuwmans – columnist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *