Warmte circel

Het rondmaken van de warmte-cirkel..

Wie wil presteren met zijn duiven, die weet dat hij ze warm moet hebben zitten, want zonder dat is een klein prijsje heel goed mogelijk, maar de echte topprijzen niet.
En om dit jezelf voor te stellen als een kwestie van ’n warmte-cirkel, kun je misschien hierover iets meer te weten komen:

stap 1
De 1ste stap om warmte te genereren is het zien op te brengen van zoveel mogelijk aandacht en opmerkingsgave als melker, want wie niet goed oplet, die ziet niet wanneer een van zijn duiven vergeet om warm op te lopen. Bijvoorbeeld, door dat een duif zelf ook optimaal alert overkomt. Immers, een duif die er bol of ongeïnteresseerd bij zit tussen zijn mede hokgenoten, die beschikt niet over de voldoende basiswarmte in zijn lijf.
Welnu, je moet blijkbaar over zoveel melkerskwaliteiten beschikken om je duiven tot op het uiterste puntje van hun eigen warmte te brengen.

stap 2
En heb je ze eenmaal allemaal tot op het allerlaatste warmte snaartje opgespannen staan, dan is het zaak om ze langzaam in deze vorm te houden. Je kan dit doen door zelf ook een vaste vorm van begeleiden of spelen met ze aan te houden. Door bv niet eens in de paar weken in begeleiding e.d. te veranderen.

stap 3
En om dat warmte iets magisch lijkt en eigenlijk ook is. Lijkt het me niet onverstandig om je als melker hier niet al teveel zorgen over te maken. Ik bedoel, de warmte bij mens en duif is nu eenmaal een kwestie van heel veel aandacht ergens aan willen besteden, zonder je hoofd te breken over het resultaat.
Ter illustratie hoorde ik van de week een zeer succesvol ondernemer op de televisie dit als volgt zeer treffend onder woorden brengen: “HET GAAT NIET ZOZEER OM HET DOEL, MAAR OM DE WEG ER NAAR TOE TE BELEVEN..!”
Ik kon aan zijn ogen en hele lichaamshouding zien dat hij dit ook meende d.w.z. dat het geen holle frase was, die hij ergens op een managementcursus had opgepikt.

stap 4
Je met huid en haar, of met hart, ziel en zaligheid verbinden met je eigen vorm van duivensport. Is volgens mij de enige weg naar succes, die op zichzelf alweer meer dan voldoende warmte aan jou als melker geeft om je duiven dagelijks die vorm van aandacht en begeleiding te geven, waardoor ze als bijna vanzelf hun warme enthousiaste voor hun melker weten op te brengen.
Moet je dan als een soort van slaaf van je duiven door het leven gaan. Welnee, want ik ken voldoende melkers die meer dan prima presteren, zonder dat ze de hele dag het aantal strontjes tellen die hun duiven om de paar minuten produceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *