Valenciano kroppers zijn verliefd op werken

Valenciano kroppers

Waarom de Valenciano kroppers

De Valenciano is een uiterst slimme duif met goede manieren, als ik naar het terras ga en de hokken open zet, klapperen ze met veel enthousiasme door het luchtruim. tegen de tijd dat ze hun verlangen om te vliegen gestild hebben keren ze terug naar het hok waar ze volop koeren en in beweging zijn.  Alsof ze me willen bedanken dat ik ze los heb gelaten.
Valenciano’s zijn werklustige duiven die nog dicht bij de natuur staan en een sterk instinct hebben om een duivin te zoeken.

Valenciano kroppers gaan naar de kerk

Mijn duivenhok komt uit op een terras waar ik een vrije uitvlucht heb voor me duiven. In het duivenhok heb ik vliegende duiven en de broedkoppels zitten.  In de buurt van mijn huis staat een kerk waar wilde duiven vliegen. Mijn doffers vliegen vaak naar de kerk toe om te kijken of er duivinnen zijn. Zo kan ik genieten van hun kwaliteiten als diefkropper.

Onvermoeibare werkers

De kerk is een plek waar ze makkelijk naar toe kunnen vliegen, maar des te moeilijker het is om een wilde duif mee te nemen alhoewel een Valenciano moeilijk is te weerstaan voor een duivin. Het is een echt genot om naar te kijken als ze van de kerk met een langzame, elegante vlucht terugkeren op het dak van het huis met een wilde duivin achter zich aan. Nu begint het werken wat een Valenciano met plezier doet. Tot wel veertig keer vliegt een Valencaino van het dak naar zijn hok heen en weer. Net zolang tot de duivin voldoende vertrouwen heeft om het hok in te volgen.

Een sterk punt

Een ander heel sterk punt van de Valenciano is het instinct om te zoeken naar nieuwe veroveringen. Wanneer een koppel Valenciano’s eieren of jongen heeft zal de doffer toch op zoek blijven gaan naar een nieuwe duivin. Wanneer de doffer dan een vreemde duivin mee naar huis neemt. Zoekt hij een ander hok of  plek uit om de vreemde duivin mee naar toe te nemen. Zorg ervoor dat je altijd een hok vrij hebt.

Valenciano kroppers zijn bijzonder slim

Valenciano’s zijn erg slim !! Wanneer ik 3 of 4 doffers tegelijk laat vliegen en 1 van hen vangt een wilde duif. Zal de doffer niet gelijk terug komen naar huis omdat hij bang is dat een andere doffer zijn duivin afpakt. Meestal komt hij pas de volgende ochtend naar huis als hij zeker weet dat de andere doffers nog opgesloten zitten. Wanneer ik dan de volgende ochtend ga kijken zit de doffer al met zijn nieuwe verovering in zijn hok.  Zo blijven ze me elke dag weer verbazen.

Nou, ik rond mijn verhaal af en ik hoop dat jullie kunnen voorstellen waarom ik met de Valenciano kroppers vlieg en jullie iets meer te weten zijn gekomen over dit mooie en dankbare ras.  Ik verheug me erop als er meer mensen met de Valenciano gaan vliegen.  Zodat we over dit ras kunnen praten en ervaringen uit wisselen.  Ondertussen het ras naar een nog hoger niveau kunnen brengen met de hulp van elkaar.
Graag een keer tot ziens.
Paco Zagala.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.