Waarom postduiven de weg kwijtraken

Waarom postduiven de weg kwijtraken

Kwijtraken van postduiven was jarenlang een mysterie. Nu is er eindelijk duidelijkheid waarom rampvluchten ontstaan.
Dankzij wetenschappelijke onderzoeken die het fenomeen hebben onderzocht waardoor bijvoorbeeld potvissen op onze stranden landen. Of dolfijnen zonder reden het strand op zwemmen is er nu aantoonbaar bewijs waardoor dat komt.

Kwijtraken van postduiven is onoverkomelijk

Kwijtraken van postduiven is onoverkomelijk. Uiteraard kunnen we heel veel doen om zoveel mogelijk verliezen van postduiven te beperken. Zoals 100% gezond meegeven. manden goed ontsmetten, water ontsmetten, duiven enten tegen besmettelijke ziektes etc. Maar er is 1 ding wat we niet kunnen doen en dat is onze duiven beschermen tegen zonnewinden.

Zonnewind heeft grote invloed op magnetisch veld op de aarde

Geen Noordewind, oostenwind of westenwind brengt onze duiven in de war maar zonnewind is de schuldige. Straling van onze mobiele telefoons en satellieten hebben ook nauwelijks of geen invloed op het kompas van onze postduiven.
Zoals iedereen weet kunnen onze postduiven de weg naar huis feilloos vinden dankzij magnetische stralingen. Waarom gaat het dan toch wel eens verkeerd een vraag waar vele discussies over zijn gevoerd.

Verstoring magnetisch veld

De magnetische straling op aarde wordt verstoord door zonnewinden. Zonnewinden zijn extreme en plotselinge ontploffingen op de zon die enorme ladingen elektromagnetische deeltje de kant van de aarde opsturen. Hierdoor gaat het magnetisch veld op de aarde volledig in de war waardoor zelfs ervaren postduiven kunnen hun huis dan niet meer vinden.

Uitspatingen

Eens in de elf jaar keert het magnetisch veld van de zon zich om. Het magnetisch veld wordt tot nul gereduceerd en wanneer het weer opstart zijn de polen gedraaid. Dit heeft heel veel effect op aarde. Zo opstaan er meer stormen en orkanen op aarde in die periode maar ook de vele verliezen van gezonde duiven tijdens rampvluchten is hier de oorzaak van.

Magnetisch veld op aarde is geen statisch gegeven

Ook het magnetisch veld op aarde is aan schommelingen onderhevig. Krachten nemen toe maar ook weer af. Samen met de zonnewinden die vanaf de zon het magnetisch veld op aarde beïnvloeden is de oorzaak dat we in sommige periodes veel duiven kunnen verliezen zonder dat we er iets aan kunnen doen.

2 thoughts on “Waarom postduiven de weg kwijtraken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *