Rastypische karakter eigenschappen, onzin of niet

Rastypische karakter eigenschappen, onzin of niet

Rastypische karakter eigenschappen van Spaanse kroppers worden nog wel eens enorm overschat en ook verschillend geïnterpreteerd. Het is net als je de horoscoop van verschillende sterrenbeelden leest. Altijd zit er wel iets tussen wat ook op jou slaat.
En toch is het een groot ding voor puristen om hun dure rasduifjes niet in te kruisen met een andere ras omdat ze bang zijn dat de zogenaamde rastypische karakter eigenschappen verloren gaan. Maar ga je vragen wat deze kenmerken dan zijn. Krijg je vaak heel verschillende antwoorden. Dus waar hebben we het dan over.

Rastypische karakter eigenschappen of kenmerken

Een eigenschap of kenmerk is een omschrijving voor een specifiek individu. Het karakter van een individu bestaat uit een reeks eigenschappen en kenmerken die gevormd worden door aanleg en omgevingsinvloeden. Waarvan de aanleg een erfelijke factor is en het overgrote deel gevormd word door omgevingsinvloeden. Dit wetende is een karakterbeschrijving voor een overgroot deel gewoon onzin.

Karakterbeschrijving is onzin

Karakterbeschrijving is onzin omdat elk individu verschillend is en het een Utopie is om door selecteren en intelen uniformiteit te ontwikkelen.  Ook was het niet noodzakelijk omdat bij het ontstaan van de verschillende Spaanse kropper rassen. Het maar om 1 ding ging en dat is het vangen van verdwaalde of wilde duiven.

Waarom zijn er dan karakter beschrijvingen

De karakterbeschrijvingen zijn pas in het leven geroepen toen er tentoonstellingseisen werden opgesteld. Op basis van individuele ervaringen over individuele dieren. Het ene verhaal nog mooier dan het andere verhaal. Met als belangrijkste doel het ras populair te maken en te verkopen aan zoveel mogelijk liefhebbers.

Wat is wel belangrijk

Rastypische karakter eigenschappenIn elke authentieke rasbeschrijving van een Spaans kropper ras zie je het zelfde terug komen. De drie pijlers van de diefkropper sport waarop er eeuwen lang is geselecteerd namelijk hokvastheid, vitaliteit en drive.  Dit is ook het belangrijkste en meest realistisch wat er gezegd wordt in een beschrijving over rastypische karakter eigenschappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *